Βουρ στις ειδήσεις απ' όλα τα κανάλια

Βουρ στις ειδήσεις απ' όλα τα κανάλια

Αν και η αγορά της τηλεόρασης παραμένει σε ύφεση και η διαφημιστική δαπάνη δεν αρκεί για να στηρίξει το πρόγραμμα οκτώ πανελλαδικών σταθμών ελεύθερης λήψης, κάτι πολύ σοβαρό κινείται στον χώρο της τηλεοπτικής ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα. Αρχής γενομένης από τα δελτία ειδήσεων.

Τον τόνο έδωσε η ανακοίνωση του ΑΝΤ1 προ ημερών ότι ο νέος παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου θα είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου. Βαρύ όνομα, που σηματοδοτεί την ένταση του ανταγωνισμού στο δεύτερο μέρος της τηλεοπτικής σεζόν, αλλά και την έμφαση που θα δώσει το κανάλι -παραδοσιακό κανάλι της ψυχαγωγίας- στην ενημέρωση. Άμεση ήταν η αντίδραση του ΣΚΑΪ -αν και κυοφορούνταν εδώ και καιρό-, που μερικές μέρες μετά ανακοίνωσε τη μεταφορά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μία ώρα νωρίτερα, στις 8 το βράδυ. Το κανάλι -με έντονα ενημερωτικό προφίλ ώς τώρα- επιχειρεί τον τελευταίο χρόνο να δώσει χώρο στην ψυχαγωγία. Η μεταφορά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων μία ώρα νωρίτερα διευρύνει το prime time (τη ζώνη μετά το δελτίο) κατά μία ώρα και δίνει τη δυνατότητα για περισσότερη ψυχαγωγία μετά αλλά και πριν από τις ειδήσεις.

Διαμορφώνονται έτσι δύο δίδυμα σε head to head ανταγωνισμό: α) Ώρα 7.00 το απόγευμα τα κεντρικά δελτία του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου και του Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Στην ίδια ζώνη ώρας και ο Νίκος Ευαγγελάτος από το Ε, που ξεκινάει λίγο νωρίτερα. β) Ώρα 8.00 μ.μ. το Star με τη Μάρα Ζαχαρέα και ο ΣΚΑΪ με τη Σία Κοσιώνη.

Η ΕΡΤ παραμένει μόνη στις 9.00 μ.μ. και απαντάει επισήμως με πρόσωπο εκτός του δυναμικού της ΕΡΤ, τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, συντονιστή της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης». Τη θέση του παρουσιαστή της εκπομπής «Αίθουσα Σύνταξης» θα αναλάβει η Κατερίνα Ακριβοπούλου εάν δεν αναλάβει κεντρική σχολιάστρια στο δελτίο ειδήσεων, από κοινού, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, με τον Γιάννη Πολίτη. Εν τω μεταξύ, και ο Μανώλης Κοττάκης αποχωρεί από το απογευματινό μαγκαζίνο, καθώς έχει αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας «Εστία», ωστόσο θα εμφανίζεται σε πρωινές εκπομπές ή σε άλλα προγράμματα με link.