Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Μητσοτάκης καθυστερεί το δικό του Μνημόνιο

Εμμονικοί ή άχρηστοι; Πιθανότατα και τα δύο. Αναφερόμαστε στους κυβερνώντες, οι οποίοι έχουν -κατά το κοινόν λεγόμενο- καβαλήσει το καλάμι επειδή η Ελλάδα σε επίπεδο εξάπλωσης της πανδημίας ακολούθησε το στατιστικό μοτίβο των βαλκανικών της γειτόνων

Να πεινάσουν οι κουλτουριάρηδες!

Το μεγάλο κύμα υποστήριξης στους εργαζόμενους της τέχνης, του θεάματος και του ακροάματος τρόμαξε την κυβέρνηση. Αρχικά, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη έτρεξε στον ΣΚΑΪ την Τρίτη, ημέρα κατά την οποία ο ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο και η «Αυγή» πραγματοποίησαν τη δράση #save_art, ουσιαστικά για να απαξιώσει τους ίδιους τους καλλιτέχνες και όσους πολίτες στάθηκαν αλληλέγγυοι στον αγώνα τους

«Άριστοι», άχρηστοι, ακροδεξιοί

Η φτωχή ελληνική κοινωνία των δεκαετιών του '50 και του '60 έβλεπε στην εκπαίδευση ένα εισιτήριο για την προς τα πάνω διάρρηξη του ταξικού στρώματος. Η φράση «μάθε, παιδί μου, γράμματα» μεταδόθηκε στις επόμενες γενιές και από την ανάγκη απόκτησης απολυτηρίου Λυκείου φτάσαμε σήμερα στην ανάγκη απόκτησης δεύτερου μεταπτυχιακού διπλώματος

Μητσοτάκης και Σταϊκούρας έχουν άλλες δουλειές...

Ένα «όχι» κοφτό εισέπραξαν οι παρουσιαστές τηλεοπτικής εκπομπής από τον Φώτη Κουρμούση, ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, στην ερώτηση εάν οι θεσμοί φαίνονται θετικοί στην παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας μέχρι τον Αύγουστο.

Εθελοντικός νεοφιλελευθερισμός

Κάθε πολιτικός οργανισμός, κάθε πολιτική δύναμη προσέρχεται σε μια μεγάλη κρίση με το ιδεολογικό και αναλυτικό φορτίο που διαθέτει. Στην περίπτωση του Covid-19, η επιστημονική κοινότητα επιβάλλει, ωστόσο, συγκεκριμένες συνθήκες και αναγκαιότητες.

Η ακροδεξιά κορωνο-ευκαιρία

«Η κρίση είναι ευκαιρία» κραύγαζαν κατά καιρούς διάφοροι επίδοξοι διαμορφωτές γνώμης, επιχειρώντας να φτιάξουν το κατάλληλο περιβάλλον στο οποίο θα αναπτυσσόταν η δική τους «ιδιαίτερη» οπτική επί των ευκαιριών.

Ό,τι δεν αντιμετωπίζεται πατάσσεται!

Οι επιχειρήσεις της αστυνομίας τις τελευταίες ημέρες στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας (ΑΣΟΕΕ) αποτέλεσαν τα νέα επεισόδια της τηλεοπτικής σαπουνόπερας δράσης με τίτλο «Νόμος και Τάξη επί Μητσοτάκη».

Αυτογκολ

Μια από τις φράσεις παλαιών πολιτικών, στις οποίες αρθρογράφοι και αναλυτές προσφεύγουν συχνά - πυκνά, είναι και αυτή που αποδίδεται στον Βρετανό Συντηρητικό πρωθυπουργό Χάρολντ Μακμίλαν. Όταν,...

Χυδαίος τακτικισμός

Η επιλογή για το πρόσωπο που θα αναλάβει τα καθήκοντα του Προέδρου της Δημοκρατίας έφερε όλα τα χαρακτηριστικά του τυχοδιωκτικού τακτικισμού στον οποίο μας έχει συνηθίσει το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο λαϊκός ήρωας Σουλεϊμανί

11 Φεβρουαρίου 2016. Η κίνηση στους δρόμους της Τεχεράνης επιτρεπόταν μόνο σε λίγα λεωφορεία λόγω των εορτασμών για την 37η επέτειο της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν. Χιλιάδες άνδρες και...

Να βάλουμε σε προτεραιότητα ό,τι μας ενώνει, η πολιτική μας

6ο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς στη Μάλαγα - Η Ευρωπαϊκή Αριστερά εκλήθη σε αυτό το συνέδριο να συγκεράσει όχι μόνο διαφορετικές θεωρίες για τους θεσμούς, τη διεθνή κατάσταση ή τις μάχες για την κοινωνία και το περιβάλλον, μα και να λειτουργήσει ως πεδίο μετάδοσης πολύτιμων εμπειριών μέσω της εφαρμοσμένης πολιτικής της

Το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Αναγκαία η πολιτική επανεκκίνηση της Αριστεράς και της Ευρώπης

26 κόμματα της Αριστεράς αναζητούν τους τρόπους για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη»

Ολοκληρώθηκε το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς - Νέος πρόεδρος ο Χάιντς Μπιερμπάουμ

Με την ισπανική εκδοχή της Διεθνούς, την υπερψήφιση του κειμένου πολιτικής απόφασης και την εκλογή της νέας ηγεσίας του ολοκληρώθηκε σήμερα το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ), που διεξήχθη για τρεις ημέρες στη Μάλαγα της Ισπανίας.

6ο Συνέδριο Ευρωπαϊκής Αριστεράς: «Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά»

«Να επανεκκινήσουμε την Ευρώπη / Να πάμε αριστερά». Με αυτό το σύνθημα διεξάγεται μέχρι την Κυριακή το 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΕΑ) στη Μάλαγα της Ισπανίας. Σύνεδροι από 25 κόμματα συζητούν για «την υπέρβαση του καπιταλισμού, προκειμένου να οικοδομηθεί μια Ευρώπη των λαών, να διασωθεί ο πλανήτης και να εξασφαλιστεί η ειρήνη».

Mήνυμα του Κεν Λόουτς στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς: Ενότητα και σχέδιο καθαρό για το μέλλον

Ο σπουδαίος και πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς απέστειλε βιντεοσκοπημένο μήνυμα στο 6ο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, που διεξάγεται στη Μάλαγα της Ισπανίας.

Το παρασκήνιο μιας επικίνδυνης «διαρροής»

«Η προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων απαιτεί σοβαρότητα, προετοιμασία, μελετημένες κινήσεις». Τάδε έφη Κυριάκος Μητσοτάκης, τον Δεκέμβριο του 2017, μετά από την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα.


Ραδιόφωνο