Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Όταν οι Φαναριώτες εμπνεύστηκαν από τον Διαφωτισμό

Φιλοθέου Πάρεργα. Στην Κωνσταντινούπολη παρουσιάστηκε από τον νεοελληνιστή, ακαδημαϊκό καθηγητή στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ Ζακ Μπουσάρ και στα τουρκικά η κριτική έκδοση του έργου του Φαναριώτη Νικολάου Μαυροκορδάτου "Φιλοθέου Πάρεργα"

Κωνσταντίνος Ζαγάρας: Η διάσπαση του ΚΚΕ το 1991 δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία

Σε αντίθεση με τη διάσπαση του '68, που, παρ' ότι σε συνθήκες παρανομίας συζητήθηκε ευρύτατα, η διάσπαση του ΚΚΕ το 1991, αν και κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα και τα μέσα ενημέρωσης της εποχής, παραμένει ακόμα ένα ελάχιστα μελετημένο ερευνητικό πεδίο.

"Ένα χρέος έχουμε, τη δημοκρατία και τα μάτια μας"

Θόδωρος Μαλικιώσης (1932-2019). Ιδρυτής από κοινού με τον Μίμη Δεσποτίδη του εμβληματικού εκδοτικού οίκου "Θεμέλιο" * Πρωτοπόρος στον χώρο του βιβλίου και της Αριστεράς, πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη δημοκρατία και τις ιδέες της Ανανεωτικής Αριστεράς

Πέθανε ο Θόδωρος Μαλικιώσης

Εμβληματική φυσιογνωμία της Αριστεράς ο Θόδωρος Μαλικιώσης, ιδρυτής από κοινού με τον Μίμη Δεσποτίδη του εμβληματικού εκδοτικού οίκου Θεμέλιο, πέθανε σήμερα το βράδυ μετά από ολιγόμηνη περιπέτεια με την υγεία του.

Μια αφηγηματική φωτογραφία της γενιάς του Πολυτεχνείου

"Ο Χορός της Μέλισσας", ενα σύγχρονο κοινωνικό αστυνομικό μυθιστόρημα.Το νέο βιβλίο του Πάνου Ιωαννίδη θα παρουσιάσουν οι συγγραφείς Φίλιππος Φιλίππου και Βαγγέλης Ραπτόπουλος, αύριο στις 7.30 μ.μ. στο βιβλιοπωλείο "Επί Λέξει"

Λυδία Κονιόρδου: Αν μοναδικό κριτήριο γίνει το κέρδος οι τέχνες θα πεθάνουν

"Μόνο μέσα από τον Πολιτισμό μπορούμε να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη που θέλουμε" λέει η Λυδία Κονιόρδου, σημαντική ηθοποιός και πρώην υπουργός Πολιτισμού.

Οι άνθρωποι του Πολιτισμού με πολύ... «Δύναμη Ζωής»

Με τη δύναμη του πολιτισμού μπήκαν στη μάχη των επικείμενων εκλογών οι υποψήφιοι, που δραστηριοποιούνται στον χώρο των τεχνών και των γραμμάτων, της "Δύναμης Ζωής" με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου.

Ρήγας Αξελός: "Η ώρα της 'Ανοιχτής Πόλης' προβάλλει αποφασιστικά στον ορίζοντα"

"Η ώρα της 'Ανοιχτής Πόλης' προβάλλει αποφασιστικά στον ορίζοντα" λέει ο Ρήγας Αξελός, γνωστός ηθοποιός, αλλά και άνθρωπος της Αυτοδιοίησης, με μακρόχρονη παρουσία και αγώνες και στα δύο πεδία που δραστηριοποιείται.

Πόντιος Πιλάτος η Ν.Δ. για την πολιτιστική κληρονομιά

Ψήφισε "παρών" στη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Πολιτισμού για τη θωράκιση της κυριότητας και της διαχείρισης του πολιτιστικού πλούτου που χρονολογείται μετά το 1453

"Η τέχνη είναι ασπίδα προστασίας και αντίστασης στην Ακροδεξιά"

Άννα Ελεφάντη, ηθοποιός - υποψήφια με τον Νάσο Ηλιόπουλο και την "Ανοιχτή Πόλη": Για την "Ανοιχτή Πόλη" ο πολιτισμός είναι ανάγκη και δικαίωμα όλων. Ως μέσο συνεργασίας, διαλόγου, έκφρασης, συνύπαρξης, μπορεί και πρέπει να βρει τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σύγχρονη πραγματικότητα της πόλης


Ραδιόφωνο