Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε καθεστώς ομηρείας οι εκπαιδευτικοί του Ζηρίδη

Μετά το λουκέτο στα εκπαιδευτήρια - Ακόμα και αν το σχολείο οδηγηθεί στην πτώχευση, οι συμβάσεις των εκπαιδευτικών θα παραμείνουν ενεργές μέχρι να τις λύσει ο δικηγόρος που θα οριστεί από το Πρωτοδικείο, ο οποίος θα κινήσει τις διαδικασίες της πτώχευσης

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή πρεσβεία (Video, φωτο)

Παράσταση διαμαρτυρίας στην ισραηλινή πρεσβεία πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, με κεντρικό σύνθημα "Όχι στην προσάρτηση εδαφών της Δυτικής Όχθης-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη".

Υπό την απειλή της ανεργίας χιλιάδες εκπαιδευτικοί

Κοινή συνέντευξη Τύπου ΟΛΜΕ και επιστημονικών ενώσεων - Ορατός ο κίνδυνος ανεργίας μετά την κατάργηση των κοινωνικών επιστημών και των καλλιτεχνικών από τα ωρολόγια προγράμματα του νέου σχολικού έτους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας (φωτο)

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα οι εκπαιδευτικοί, έπειτα από κάλεσμα που απηύθυνε η ΟΛΜΕ, ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Την ίδια ώρα, είναι σε εξέλιξη συνάντηση των Επιστημονικών Ενώσεων των εκπαιδευτικών και της ΟΛΜΕ με την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη.

Ιερά εξέταση στη Νάουσα Ημαθίας

Κώστας Γαβρόγλου: "Κανένας εισαγγελέας και κανένας αστυνομικός διευθυντής δεν έχει το δικαίωμα σε μια δημοκρατική κοινωνία να διασύρει διευθυντές σχολείων" - Α. Μόσχος: "Για το παραμικρό θέμα θα καλούνται οι διευθυντές των σχολικών μονάδων στην αστυνομία, σαν να έχουν κάνει κάποιο έγκλημα"

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί (Video)

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στα νέα ωρολόγια προγράμματα που θα επιβάλλει το Υπουργείο Παιδείας, τα οποία εξοβελίζουν τα Καλλιτεχνικά και τα μαθήματα Κοινωνικών Επιστημών από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ, θα οδηγήσουν στην ανεργία ή τη διαθεσιμότητα, χιλιάδες αναπληρωτές.

Σε εξέλιξη νέα κινητοποίηση εκπαιδευτικών στην πλατεία Συντάγματος

Νέα κινητοποίηση στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, ενάντια απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών και των Κοινωνικών Επιστημών, με κεντρικό σύνθημα «Όχι στις αντιπαιδαγωγικές αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών».

Συγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών: "Οχι ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ" (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών πραγματοποιούν αυτή την ώρα τα μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ, με κεντρικό σύνθημα "Κατάργηση τώρα του θεσμικού πλαισίου που επιτρέπει τις ιδιωτικοποιήσεις στους ΟΤΑ". Την κινητοποίηση στηρίζει και η ΑΔΕΔΥ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών έξω από το Υπουργείο Παιδείας (Video)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Παιδείας πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκπαιδευτικοί, ενάντια στην απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να καταργήσει από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τα μαθήματα των Καλλιτεχνικών και των Κοινωνικών Επιστημών.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας (Video)

Νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, πραγματοποιούν για μια ακόμη ημέρα εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές, κόμματα και φορείς, ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο ψηφίζεται αύριο στην Ολομέλεια.

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα (φωτό + video)

"Όχι σχολείο για λίγους και εκλεκτούς, αγώνας ενάντια στους ταξικούς φραγμούς",είναι το σύνθημα που κυριαρχεί στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια που πραγματοποίησαν εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, φοιτητές και μαθητές ενάντια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στην Ολομέλεια.

Ξανά στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί - "Άδειασμα" Κεραμέως για τη διαγωγή

Στο δρόμο θα κατέβουν ξανά σήμερα οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι έχουν προκηρύξει και 24ωρη απεργία, με αίτημα να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο Κεραμέως. Καλέσματα έχουν απευθύνει οι διδασκαλικές Ομοσπονδίες ΟΛΜΕ ΔΟΕ ΟΙΕΛΕ και φοιτητικοί σύλλογοι.

Συγκέντρωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: "Αφήστε τη γη να αναπνεύσει" (Video - φωτo)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος πραγματοποιούν αυτή την ώρα εκατοντάδες διαδηλωτές, ενάντια στην λεηλασία της φύσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Οι εκπαιδευτικοί δεν το βάζουν κάτω: Αγώνας διαρκείας θα είναι η απάντηση στην υπουργό Παιδείας

Ακόμη μια φορά καθηγητές, δάσκαλοι και φοιτητές κατέβηκαν στον δρόμο για να αναγκάσουν την κυβέρνηση να ακούσει τις φωνές τους. Για να βάλουν φρένο στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου για την Παιδεία, το οποίο είναι νεοφιλελεύθερο και αναχρονιστικό, υποβαθμίζει το δημόσιο σχολείο και το γυρνάει πολλά χρόνια πίσω

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας με κεντρικό σύνθημα: Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο

Με κεντρικό σύνθημα "Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο - γονείς και εκπαιδευτικοί παλεύουμε μαζί για ενιαία δημόσια δωρεάν παιδεία", σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια από εκπαιδευτικούς και φοιτητές, που έχουν ως στόχο να βάλουν "φρένο" στο πολυνομοσχέδιο Κεραμέως και να δείξουν έμπρακτα ότι καταδικάζουν τις νεοφιλελεύθερες και συντηρητικές διατάξεις του.

Επιστροφή στον Μεσαίωνα με αντιεκπαιδευτικές ρυθμίσεις

Πολυνομοσχέδιο Υπουργείου Παιδείας: Υποβάθμιση του δημόσιου σχολείου και άλλες διατάξεις... - Σφοδρές αντιδράσεις από εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές - Νομοσχέδιο συντηρητικό και νεοφιλελεύθερο στον πυρήνα του - Κανένας διάλογος με την εκπαιδευτική κοινότητα - Β. Μπουντουλούλης (γ.γ. ΟΛΜΕ) στην "Α": "Διαφωνούμε κάθετα"

Αποκαλυπτικά στοιχεία από τον ΣΥΡΙΖΑ: Στο 76,1% η αποχή των μαθητών λυκείου από τις σχολικές αίθουσες

Στο 61% το συνολικό ποσοστό αποχής σε γυμνάσια και λύκεια - Με ενδιαφέρον αναμένουν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές τις απαντήσεις της υπουργού στην επίκαιρη ερώτηση του Ν. Φίλη


Ραδιόφωνο