Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
14.2°C20.9°C
0 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
14.9°C18.3°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
11.0°C16.6°C
1 BF 45%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.7°C19.7°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C14.6°C
0 BF 76%
Νταβός - Η σκοτεινή πλευρά / Εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμες σεξεργάτριες για την οικονομική ελίτ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νταβός - Η σκοτεινή πλευρά / Εξαντλήθηκαν οι διαθέσιμες σεξεργάτριες για την οικονομική ελίτ

ΕΛΒΕΤΙΑ ΝΤΑΒΟΣ ΚΑΣΣΙΣ
Ο «οικοδεσπότης» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Ινάσιο Κασίς, υπουργός Εξωτερικών της Ελβετίας, φαίνεται ότι αντιμετωπίζει οργανωτικά προβλήματα που σε κάποιες περιπτώσεις δεν άπτονται της επίσημης ατζέντας των εργασιών του... - EPA/LAURENT GILLIERON

Οι πενθήμερες εργασίες στο φετινό Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, που είναι σε εξέλιξη ως την Παρασκευή, περιλαμβάνουν μία σειρά από «καυτά» θέματα, από τους πολέμους στην Ουκρανία και στην Παλαιστίνη μέχρι την Τεχνητή Νοημοσύνη στην οικονομία και την εργασία, την διεθνή κρίση χρέους και την κλιματική αλλαγή. Ωστόσο, οι χιλιάδες σύνεδροι από την παγκόσμια οικονομική ελίτ, την διπλωματία και τα ΜΜΕ, φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν ένα ακόμη πρόβλημα: την έλλειψη επαρκούς προσωπικού εργαζόμενων του σεξ, όπως αποκαλύπτουν δημοσιεύματα και αναρτήσεις στα social media.

Ήδη τοπικές επιχειρήσεις του αντικειμένου ενημερώνουν ακόμη και με επίσημες αναρτήσεις στις ιστοθέσεις και τους λογαριασμούς τους ότι είναι πλήρως «κλεισμένοι» για τις επόμενες ημέρες, επαναφέροντας το ερώτημα για τις προτεραιότητες που έχουν αυτοί που θεωρητικά συζητούν και προσπαθούν να καθορίσουν το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας και κοινωνίας.

Η ζήτηση είναι τέτοια ώστε καταφτάνουν στο Νταβός και εργαζόμενοι του σεξ από άλλες περιοχές του πλανήτη.

Η Bild παραθέτει δήλωση σεξεργάτριας με το όνομα «Λιάνα» ότι κάθε χρόνο προσλαμβάνεται από Αμερικανό σύνεδρο, τον οποίο χρεώνει 2.500 δολάρια ανά νύχτα συν τα έξοδα ταξιδίου για να βρεθεί στο Νταβός. Για να κυκλοφορεί με άνεση μεταξύ των συνέδρων, φρονίζει τα ρούχα της να είναι αντίστοιχα των μεγαλοστελεχών. Οι βρετανικοί Times στο πρόσφατο παρελθόν έχουν εκτιμήσει ότι τουλάχιστον 100 εργάτριες του σεξ μετακινούνται στο Φόρουμ κάθε χρόνο.

Άλλη μαρτυρία, στελέχους υπηρεσίας συνοδείας στην Ελβετία, αναφέρει στο 20 Minuten ότι υπάρχουν 11 «κρατήσεις» και εκκρεμεί η οριστικοποίηση ως 25 ακόμη για αυτές τις ημέρες. Το πλέον κραυγαλέο είναι ωστόσο ότι δεν πρόκειται μόνο για προσωπικές πρωτοβουλίες κάποιων συνέδρων, αλλά για εταιρικές μέριμνες. «Κάποιοι κάνουν επίσης κράτηση για συνοδούς για τον εαυτό τους αλλά και τους υπαλλήλους τους για πάρτι στη σουίτα του ξενοδοχείου».

Οι εργασιακές συνθήκες, όπως γράφει η Daily Mail, μπορεί να παρουσιάζονται ως «ιδανικές» αλλά είναι πρακτικά συνθήκες τρόμου σε λαμπερό περιτύλιγμα. Ένας επίσημος οδηγός για το φόρουμ είπε ότι πήρε μια εργάτρια του σεξ η οποία ισχυρίστηκε ότι είχε αναγκαστεί από το «αφεντικό» της να κοιμηθεί με έναν μεγαλύτερο πελάτη σε ένα ξενοδοχείο αντιπροσώπων. Όπως είπε χαρακτηριστικά στη Daily Mail άνδρας που βρίσκεται στην περιοχή για τους «άνδρες με επιρροή» στο Φόρουμ, «Πιστέψτε με, δεν θέλετε να μπείτε σε δικαστικές διαμάχες μαζί τους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL