Τουρκία / Διαλύεται η συμμαχία της αντιπολίτευσης μετά την ήττα Κιλιτσντάρογλου

Τουρκία / Διαλύεται η συμμαχία της αντιπολίτευσης μετά την ήττα Κιλιτσντάρογλου

Παρελθόν αποτελεί η εθνική συμμαχία, ο συνασπισμός κομμάτων, που στήριζε τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του CHP. Ταυτόχρονα, ο Κιλιτσντάρογλου σε επικοινωνία που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων της συμμαχίας, ανακοίνωσε τη διάλυση του συνασπισμού, μετά την νίκη του Ερντογάν.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του CHP δήλωσε ότι «οι βουλευτές σας που μπήκαν στο κοινοβούλιο από τις λίστες μας μπορούν να επιστρέψουν στα κόμματά τους», ενώ ο αντιπρόεδρος του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» της Μεράλ Ακσενέρ, ο Μπαχαντίρ Ερντέμ, ανέφερε σε δηλώσεις του, ότι «η εκλογική συμμαχία έληξε με το τέλος των εκλογών».

Τέλος, πρόσθεσε ότι  «τα πολιτικά κόμματα είναι φυσικά αντίπαλοι μεταξύ τους και συνεχίζουν τον δρόμο τους. Κάνουν πολιτική για να υπηρετήσουν το έθνος με το προσωπικό και τα δικά τους προγράμματα. Από σήμερα δεν μπορεί να αναμένεται εκλογική συμμαχία. Η συνέχιση αυτής της συμμαχίας δεν είναι επίσης μια πολιτικά ορθή προσέγγιση».

Τέλος. επισημαίνεται ότι η Ακσενέρ  ήταν η πολιτικός που είχε εκφράσει τις μεγαλύτερες αμφιβολίες για την υποψηφιότητα Κιλιτσντάρογλου. Είχε απειλήσει μάλιστα και με αποχώρηση από τον συνασπισμό, αν δεν αλλάξει το ηγετικό πρόσωπο της αντιπολίτευσης.