Live τώρα    
27°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.2°C27.9°C
1 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.2°C26.1°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
27 °C
25.4°C27.7°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C27.2°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.9°C23.9°C
0 BF 78%
«Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» / Ποιοι είναι οι πλούσιοι που διαδήλωσαν στο Νταβός ζητώντας να φορολογηθούν
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» / Ποιοι είναι οι πλούσιοι που διαδήλωσαν στο Νταβός ζητώντας να φορολογηθούν

ΕΛΒΕΤΙΑ ΝΤΑΒΟΣ PATRIOTIC MILLIONAIRES TAXMENOW
Twitter

Την Κυριακή, στην έναρξη των εργασιών στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός στην Ελβετία, μεταξύ των διαδηλωτών που απαιτούσαν δικαιότερη κατανομή του πλούτου, βρέθηκαν και «κινηματικοί» που μάλλον προκάλεσαν βλέματα απορίας σε όσους δεν γνωρίζουν. Οι «Πατριώτες Εκατομμυριούχοι» με τα παραρτήματά τους στις ΗΠΑ και τη Βρετανία, μαζί με εκπροσώπους του TaxMeNow, ενώθηκαν με την Πρωτοβουλία 99% και διαδήλωσαν έξω από τον χώρο των εργασιών, απαιτώντας να μπει τέλος στην υπέρμετρη συγκέντρωση πλούτου και μια πιο δίκαιη κατανομή του με φορολόγηση των πλούσιων του πλανήτη.

Ο Φιλ Γουάιτ δήλωσε εκ μέρους των Βρετανών Patriotic Millionaires ότι «ενώ ο υπόλοιπος κόσμος καταρρέει από την οικονομική κρίση, δισεκατομμυριούχοι και ηγέτες συναντώνται σε ιδιωτικούς χώρους ... είναι εξοργιστικό ότι οι πολιτικοί ηγέτες μας ακούνε όσους έχουν τα περισσότερα και ξέρουν τα λιγότερα για τον αντίκτυπο της κρίσης, ενώ πληρώνουν ελάχιστους φόρους ...  να φορολογηθούν οι συμμετέχοντες στο Νταβός φέτος». Προσέθεσε μάλιστα ότι «κάθε εκατομμυριούχος με απλή λογική βλέπει ότι το οικονομικό μοντέλο μας καταρρέει ... είμαι περήφανος που είμαστε εδώ με την Πρωτοβουλία 99% ... είμαστε σε ιστορικό σημείο καμπής, να απαιτήσουμε το τέλος του υπέρμετρου πλούτου».

Η συνιδρύτρια του TaxMeNow Μαρλέν Έγκελχορν από την πλευρά της σημείωσε ότι «οι κυβερνήσεις μας συνεχίζουν να μην κάνουν τίποτε για την αισχρή ανισότητα και συναντώνται πίσω από κλειστές πόρτες σε μια επίδειξη ιδιωτικού πλούτου ... ενώ ως το τέλος του 2022 ακόμη μισό δισεκατομμύριο άνθρωποι θα ωθηθούν στην αρκαία φτώχεια. Πρέπει να ισορροπήσουμε ξανά τον κόσμο. Είναι η στιγμή να φορολογηθούν οι πλούσιοι».

Μοιραζόμαστε την έντονη ανησυχία για την αποσταθεροποιητική κλίμακα της οικονομικής και πολιτικής ανισότητας στις ΗΠΑ, που είναι η κύρια αιτία για την κοινωνική αναταραχή, σημειώνουν οι Patriotic Millionaires στην ιστοθέση τους. Επιζητούμε να μεταρρυθμίσουμε την πολιτική μας οικονομία ώστε εκ φύσεως να παράγει μεγαλύτερη οικονομική και πολιτική ισότητα, που είναι προϋποθέσεις για ένα σταθερό, εύπορο έθνος. Επικεντρώνουμε την δουλειά μας σε τρεις αρχές:
- ίση πολιτική εκπροσώπηση
- βιώσιμες ελάχιστες αποδοχές
- δίκαιο φορολογικό σύστημα

Οι Patriotic Millionaires συγκροτήθηκαν και έγιναν γνωστοί το 2010 επειδή απαίτησαν να αρθούν άμεσα οι φοροαπαλλαγές Μπους στους εκατομμυριούχους, αποκτώντας παγκόσμια απήχηση. Σε αυτό βοήθησε το γεγονός ότι επικεφαλής τους είναι ο Μορίς Περλ, πρώην στέλεχος της γνωστής και σε εμάς από την περίοδο των μνημονίων Blackrock.

Τον Απρίλιο του 2021 εκδόθηκε το πιο πρόσφατο βιβλίο της οργάνωσης, με τίτλο «Φορολογήστε τους Πλούσιους: Πώς Ψέματα, «Παραθυράκια» και Λομπίστες Κάνουν τους Πλούσιους Ακόμη Πλουσιότερους». Στα «ράφια» υπάρχουν επίσης το «Αναδιαπραγματευόμενοι την Ισχύ και το Χρήμα στην Αμερική» και το «Πώς να σκέφτεσαι σαν Πατριώτης Εκατομμυριούχος: Οι Φόροι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL