Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Προς ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία: Προς ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο

Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (European Green Deal) που παρουσίασε στις 11 Δεκεμβρίου 2019 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή φιλοδοξεί να καταστήσει την Ευρώπη κλιματικά ουδέτερη έως το 2050.

Παρότι, όμως, διακηρυκτικά φαίνεται να παρέχεται ευρεία στήριξη στο στόχο αυτό, ήδη διαφαίνονται ανταγωνιστικά μεταξύ τους σχέδια για τον τρόπο και τα μέσα επίτευξής του.

Πώς μπορούμε, λοιπόν, να πετύχουμε τη διαμόρφωση ενός ολιστικού πλαισίου μέτρων και πολιτικών με στόχο την εξασφάλιση μιας δίκαιης και χωρίς αποκλεισμούς πράσινης μετάβασης;

Η κίνηση πολιτών Κόσμος και το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ διοργανώνουν την Παρασκευή 24 Ιανουαρίου στις 18.00, στον πολυχώρο Atraktos (Μαραθωνομάχων 8, Αθήνα), ανοιχτή εκδήλωση-συζήτηση για την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, πρώην Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και πρώην Υπουργός Οικονομίας & Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της κίνησης «Κόσμος» Πέτρος Κόκκαλης και ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Γιώργος Σταθάκης θα συζητήσουν για τις κοινωνικές, οικονομικές, θεσμικές και περιβαλλοντικές διαστάσεις μιας διαδικασίας μετάβασης που δεν θα αφήνει κανέναν στο περιθώριο. Υπό το πρίσμα αυτό, θα εξεταστούν οι όροι και οι προϋποθέσεις μιας προοδευτικής πολιτικής για τη βιώσιμη και δίκαιη ανάπτυξη στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL