Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ρένα Δούρου: Πατριωτική η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: Πατριωτική η επιλογή ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες

Χαρακτηρίζοντας “ιστορική στιγμή” την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου και την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ όχι “κομματική”, αλλά “πατριωτική” απέναντι στην “κοινωνικά κυνική Ν.Δ.”, η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου τονίζει ότι θα σταθεί στο πλευρό του Αλ. Τσίπρα. Ενώ μιλώντας για τη μελλοντική παρουσία της από τα έδρανα της αντιπολίτευσης στο περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, η ίδια υπογράμμισε ότι θα λειτουργήσει “προωθητικά” με “πυξίδα δράσης” “την προάσπιση των συμφερόντων των συμπολιτών μας”.

Λίγες ημέρες μετά την αναμέτρηση των περιφερειακών εκλογών, η Ρ. Δούρου μιλά στο ΑΠΕ -ΜΠΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα που ανέδειξε την ίδια δεύτερη δύναμη και περιφερειάρχη τον Γ. Πατούλη. “Η ψήφος των πολιτών είναι απόλυτα κυρίαρχη και σεβαστή” σημείωσε η Ρ. Δούρου υπογραμμίζοντας πως “το γεγονός ότι οι πολίτες έκαναν μια διαφορετική επιλογή στη διοίκηση της Αττικής, δεν πρέπει να εκτροχιάσει την Περιφέρεια από την κανονικότητα, στην οποία έχει εισέλθει”. “Το κρίσιμο είναι να συνεχίσει η Αττική να βρίσκεται στο προσκήνιο, εντός και εκτός Ελλάδας”, τόνισε η Ρ. Δούρου.

Αφού ενημερώνει ότι υπάρχει συνταγματικό κώλυμα στην κάθοδό της σε αυτές τις εκλογές, η Ρ. Δούρου τονίζει: “Είμαι εδώ, παρούσα, μάχιμη και αποφασισμένη να δώσω τον αγώνα στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα και της παράταξής μας”. Αφού επισημαίνει ότι η αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου “δεν είναι μάχη επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά του λαού μας”, η ίδια τονίζει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ καθιερώθηκε πλέον στη συνείδηση της κοινωνίας, διατήρησε σημαντικές εκλογικές εφεδρείες, παρά τον λυσσώδη πόλεμο ΜΜΕ και συμφερόντων, και διευρύνει εκ νέου τις κοινωνικές συμμαχίες του”.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως “ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε για να μείνει”. “Ούτε εκείνον, αλλά ούτε και συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ θα καταφέρει να μας ξεφορτωθεί το σύστημα που χρεοκόπησε την Ελλάδα” πρόσθεσε για να υπογραμμίσει πως “ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίζεται με την ανάγκη υπεράσπισης των μη προνομιούχων. Των αδικημένων. Εκείνων που η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν στο περιθώριο και τη μιζέρια. Τα ίδια κόμματα, τα ίδια πρόσωπα, επενδύουν σήμερα στη... λήθη και προσπαθούν να μας πείσουν ότι θα κάνουν κάτι διαφορετικό από όσα έκαναν επί δεκαετίες”.

Απευθυνομένη στο εκλογικό σώμα, η Ρ. Δούρου, αφού τόνισε πως είναι “σεβαστή” η απογοήτευση, η αγανάκτηση, η οργή των πολιτών, υπογράμμισε πως αυτοί πρέπει να αναρωτηθούν εάν τους ανησυχεί “μια Ν.Δ. εκδικητική και ρεβανσιστική, που θα ξεχαρβαλώσει τις κοινωνικές δομές και τις εργασιακές σχέσεις και τα κεκτημένα της τελευταίας περιόδου”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL