Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Ν. Ηλιόπουλος: Κυβέρνηση, όχι δεύτερο πόλο, μας χρειάζονται οι πλέον ευάλωτοι πολίτες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Κυβέρνηση, όχι δεύτερο πόλο, μας χρειάζονται οι πλέον ευάλωτοι πολίτες

Η βασική κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «θέλαμε περισσότερα από εσάς», αυτό αν το δουλέψουμε σωστά μπορούμε τα το γυρίσουμε υπέρ μας, οι άνθρωποι που στήριξαν τα μέτρα μας θέλουν να μείνουμε κυβέρνηση, όχι απλώς δεύτερος πολιτικός πόλος, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα μείνει στον Δήμο Αθηναίων τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Τέθηκαν ήδη χτες στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο μετά τις εκλογές οι θέσεις της Ανοιχτής Πόλης για την βραχυχρόνια μίσθωση.

Για την μάχη στην κεντρική πολιτική σκηνή με τις εθνικές εκλογές, ο κ. Ηλιόπουλος είπε ότι «το πρώτο που πρέπει να κάνει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να βάλει τρία πράγματα σε μία σειρά και το πρόγραμμά μας μπροστά. Έτσι κερδίζεις τις εκλογές, με το να πεις “εγώ αν είμαι κυβέρνηση θα κάνω αυτά τα πράγματα στην εργασία, αυτά στην εκπαίδευση, αυτά στην Υγεία, αυτά στο κοινωνικό κράτος, αυτά στις ελευθερίες”».

Αυτές τις ημέρες στον δρόμο βλέπεις φόβο, μία ανησυχία –όχι από κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ- ότι αυτό που έρχεται, έρχεται εκδικητικά, να κάνει ζημιά, έρχεται με θυμό, όχι με όραμα, με θυμό ότι “θα τιμωρήσω εσάς που δεν καταλαβαίνετε ότι πρέπει να είμαι σώνει και ντε κυβέρνηση και αυτά τα χρόνια είχατε διώξει τους ‘νόμιμους ιδιοκτήτες’ της χώρας”.

Η βασική κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ, που καταγράφηκε στις Ευρωεκλογές, την παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός και όπως είπε την άκουσε και ο ίδιος στον δρόμο, συνοψίζεται στο «θέλαμε περισσότερα από εσάς», «είναι κάτι που αν το δουλέψεις σωστά μπορείς να το γυρίσεις υπέρ σου. Δεν έχει γίνει ξαφνικά η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας νεοφιλελεύθερη, να ακούνε το πρόγραμμα της ΝΔ και να πετάνε την σκούφια τους».

Αφηγήθηκε επίσης έναν διάλογο που είχε με έναν πλανόδιο πωλητή, που ως καρκινοπαθής που έχει πλέον πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα Υγείας και ωφελείται από τα μέτρα κοινωνικής πρόνοιας ο ίδιος και η οικογένειά του, ο οποίος επέκρινε τον ΣΥΡΙΖΑ για το γεγονός ότι δεν έχουν προβληθεί επαρκώς αυτές οι παράμετροι της πολιτικής που υλοποίησε αυτά τα χρόνια. «Δεν με νοιάζει αν θα είστε ο δεύτερος πόλος στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, με νοιάζει να είστε κυβέρνηση ... γιατί οι άλλοι που θα `ρθούνε εμάς μας έχουν τελειώσει», ήταν η φράση που μετέφερε ο κ. Ηλιόπουλος.

Σε άλλο σημείο, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι «τέσσερα χρόνια θα είμαι στον Δήμο της Αθήνας να δουλέψω για την πόλη» και προσέθεσε ότι εάν η Ανοιχτή Πόλη τον επιλέξει ξανά, έχει την πρόθεση να διεκδικήσει ξανά την δημαρχία.

Μάλιστα, αναφέρθηκε στην πρώτη κίνηση της Ανοιχτής Πόλης μετά τις εκλογές, καθώς στο χτεσινό δημοτικό συμβούλιο έθεσε το θέμα των βραχυχρόνιων μισθώσεων και των θέσεων που προτείνει να έχει ο Δήμος Αθηναίων. Από την πλευρά του, «ο νυν δήμαρχος (έχει αναλάβει ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας) δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει για την βραχυχρόνια μίσθωση, με στόχο ο Δήμος Αθηναίων να διαμορφώσει πρόταση.

https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/632574426&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL