Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ / Άφαντος ο Γ. Πατούλης από την τηλεμαχία με την Ρ. Δούρου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ / Άφαντος ο Γ. Πατούλης από την τηλεμαχία με την Ρ. Δούρου

Η τηλεμαχία δεν έγινε επειδή δεν εμφανίστηκε ο Γ. Πατούλης

Δεν εμφανίστηκε ο “γαλάζιος” υποψήφιος περιφερειάρχης Γ. Πατούλης στη χθεσινή τηλεμαχία που ο ίδιος είχε ζητήσει από την αντίπαλό του Ρ. Δούρου. Ο ίδιος φέρεται να καλύπτεται πίσω από τον ισχυρισμό ότι, εφόσον δεν πρόκειται για διακαναλική κοινή συνέντευξη, δεν θα εξετίθετο σε περιφερειακής εμβέλειας τηλεοπτικό κανάλι της Αττικής για τηλεμαχία με την αντίπαλό του. Την ίδια ώρα έκθετος είναι καθώς μέλος του συνδυασμού του, που διατηρεί στενή σχέση με το επιτελείο Μητσοτάκη, επιδίδεται σε υβριστικά σχόλια εναντίον της περιφερειάρχη.

Με αφορμή την ακύρωση της τηλεμαχίας εκ μέρους του Γ. Πατούλη, η Ρ. Δούρου του καταλογίζει “πολιτική δειλία” και επαναφέρει την πρότασή της για νέα τηλεμαχία στην ΕΡΤ. Να σημειωθεί ότι η περιφερειάρχης εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών είχε αποδεχθεί την πρόταση Πατούλη για διακαναλική κοινή συνέντευξη. Ωστόσο ο “γαλάζιος” υποψήφιος την τελευταία στιγμή χθες ακύρωσε την εμφάνισή του σε περιφερειακής εμβέλειας τηλεοπτικό σταθμό, παρότι το ίδιο το κανάλι είχε εκδώσει τηλεοπτικό σποτ.

Ο “γαλάζιος” υποψήφιος φέρεται να ζήτησε την προβολή του στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό, χωρίς την παρουσία της Ρ. Δούρου. “Είναι προφανές ότι ο κ. Πατούλης διέπεται από πολιτική δειλία και τελεί υπό πολιτική σύγχυση” σχολιάζουν συνεργάτες της περιφερειάρχη υποστηρίζοντας ότι: “Είναι φανερό ότι οι πολιτικοί προϊστάμενοι του Γ. Πατούλη τον είχαν διαβεβαιώσει ότι με την προπαγάνδα, την ανοχή στη χυδαιότητα, το ψέμα και τη φυγομαχία θα κέρδιζε τις εκλογές από την πρώτη Κυριακή ή ότι θα πήγαινε στη δεύτερη με αντίπαλο τον κ. Σγουρό”. “Έπεσαν έξω, τόσο ο κ. Πατούλης όσο και οι πολιτικοί του προϊστάμενοι” λένε εμφατικά.

Κάνοντας λόγο για “φυγομαχία”, συνεργάτες της Ρ. Δούρου ενημερώνουν πως η παράταξη στην οποία είναι επικεφαλής, η “Δύναμη Ζωής”, με επιστολή της (σ.σ.: χθες) στην ΕΡΤ ζήτησε τη διοργάνωση ντιμπέιτ γιατί, όπως επισημαίνουν, “ο διάλογος αυτός δεν είναι τυπική γραφειοκρατία αλλά στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας”. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν υπήρξε ενημέρωση για την ανταπόκριση του “γαλάζιου” υποψήφιου περιφερειάρχη.

Συνεργάτες της Ρ. Δούρου υπενθυμίζουν, πάντως, ότι ο Γ. Πατούλης είχε αρνηθεί να εμφανιστεί ύστερα από πέντε προσκλήσεις για διάλογο σε ραδιοτηλεοπτικά μέσα. “Θα βρείτε το θάρρος να αναμετρηθείτε, κ. Πατούλη;” ερωτούν υπενθυμίζοντας πως:

“Οι πολίτες και οι κάτοικοι της Περιφέρειας Αττικής πήγαν κόντρα στις ‘προβλέψεις’ και αποφάσισαν ο συνδυασμός ‘Δύναμη Ζωής’ και η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου να διεκδικήσουν το δικαίωμα μίας νέας εντολής προκειμένου να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά που γίνεται εδώ και πέντε χρόνια για να αλλάξουν το πρόσωπο, ο χαρακτήρας και η δυναμική της Περιφέρειας Αττικής με 1.250 έργα σε 360 ανοικτά εργοτάξια και δεκάδες χιλιάδες εργάτες και εργαζόμενους να τρώνε ψωμί”.

Πόλεμος λάσπης

Την ίδια ώρα συνεχίζεται ο πόλεμος λάσπης εναντίον της Ρ. Δούρου με υβριστικά και σεξιστικά μηνύματα από μέλη του συνδυασμού του Γ. Πατούλη. Nα σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί εκ μέρους μέλους της παράταξης Πατούλη η αποστολή υβριστικών μηνυμάτων σε ψηφοφόρους στο Μάτι. Αυτή τη φορά ο υποψήφιος του “γαλάζιου” συνδυασμού στον Νότιο Τομέα Αθηνών Θ. Γιάνναρος, ο οποίος είναι και μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ. επιδίδεται σε ένα κρεσέντο υβριστικών αναρτήσεων μέσω Τwitter.

“Ντροπή για τον κ. Πατούλη, ντροπή και για τη Νέα Δημοκρατία!” είναι το σχόλιο του εκπροσώπου Τύπου της ‘Δύναμης Ζωής’, Γ. Μοίρα, εγκαλεί τον “γαλάζιο” υποψήφιο περιφερειάρχη για το πολιτικό ήθος του.

Ο Γ. Μοίρας απαριθμεί τα υβριστικά σχόλια κατά της Ρ. Δούρου από μέλη της παράταξης του Γ. Πατούλη υπενθυμίζοντάς του ότι ο “γαλάζιος” υποψήφιος δεν πήρε θέση καταδικάζοντάς τα. Πρόκειται για την αποστολή SMS από τον “γαλάζιο” υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο στην Ανατολική Αττική Αν. Καρασαρλή κατά της περιφερειάρχη στους συγγενείς των θυμάτων της εθνικής τραγωδίας στο Μάτι. Επίσης πρόκειται για την επίθεση που έκαναν χρυσαυγίτες κατά της περιφερειάρχη στα Καμίνια.

“Καλύπτοντας πολιτικά όλους αυτούς, ο κ. Πατούλης και το κόμμα του, η Ν.Δ., είναι οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί και συνάμα εντολείς: στην ακραία χυδαιότητα και στον ακραίο σεξισμό, στην πολιτική τυμβωρυχία εις βάρος νεκρών και συγγενών, στον ακραίο πολιτικό λόγο και στον φιλοχρυσαυγιτισμό” σχολιάζει ο Γ. Μοίρας εκ μέρους της “Δύναμης Ζωής”.

Απαντώντας στις επικρίσεις του Γ. Μοίρα, ο Γ. Πατούλης έσπευσε καθυστερημένα να απαντήσει. “Καταδικάζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις κάθε σχόλιο ή προσβλητική αναφορά με σεξιστικό περιεχόμενο, από όποιον κι αν προέρχεται” τονίζει ο “γαλάζιος” υποψήφιος προσθέτοντας: “Στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από μέλος της παράταξής μας να κατεβάσει προσβλητικές αναρτήσεις σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης για την κ. Δούρου, το οποίο και έπραξε άμεσα. Στον δικό μας πολιτικό πολιτισμό δεν έχουν θέση τέτοιου είδους συμπεριφορές”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL