Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Ν.Ηλιόπουλος: Ξεκινάμε από τις γειτονιές (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Ηλιόπουλος: Ξεκινάμε από τις γειτονιές (Video)

«Οι δημοτικές αρχές τόσα χρόνια ήταν πιο κοντά στην πλατεία Συντάγματος και πιο μακριά από τις γειτονιές. Να το γυρίσουμε τούμπα», τονίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος προσθέτοντας ότι «μπαίνουμε στον β' γύρο και πάμε να κερδίσουμε τον Δήμο. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τις γειτονιές».https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filiopoulosnasos%2Fvideos%2F338082810187520%2F&show_text=0&width=560

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε αναφορικά με την καθαριότητα στον Δήμο Αθηναίων, ότι είναι ζήτημα αξιοπρέπειας. «Δε χρησιμοποιήθηκαν για την καθαριότητα στο δήμο 90 εκατ. ευρώ».

«Αν δεν κάνουμε ανακύκλωση δε θα γίνει καθαρή η πόλη», πρόσθεσε ο Ν.Ηλιόπουλος και υπογράμμισε ότι «θα έπρεπε να στέλνουμε για ταφή το 25% των απορριμάτων την ώρα που θάβουμε το 95%. Ο δήμος σήμερα δε έχει τοπικό σχέδιο διαχείρισης απορριμάτων. Για παράδειγμα, τα κλαδέματα από τα δέντρα που θα έπρεπε να γίνονται κομπόστ τα στέλνουμε και αυτά στη Φυλή».

Ακόμη αναφερόμενος στην έλλειψη βρυσών στον δημόσιο χώρο ο υποψήφιος με την «Ανοιχτή Πόλη», σημείωσε ότι εάν υπήρχαν «θα είχαμε πολύ μικρότερη κατανάλωση πλαστικού».

Επιπρόσθετα, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε ότι «διαφωνούμε με τα ΣΔΙΤ στην καθαριότητα του Δήμου».

Όσον αφορά στη βραχυχρόνια μίσθωση, ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη να μπουν κανόνες. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μεγάλους παίκτες του real estate που αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες. Χρειάζεται απαγόρευση των νομικών προσώπων στη βραχυχρόνια μίσθωση», σημείωσε ο Ν.Ηλιόπουλος και πρόσθεσε ότι είναι αναγκαίο να μπουν και χρονικοί περιορισμοί ανάλογα με την περιοχή της Αθήνας.

«Η κυβέρνηση έκλεισε τη φορολογική τρύπα αλλά υπάρχει δυνατότητα για περισσότερα μέτρα», σημείωσε ο ίδιος για το ίδιο θέμα.

Σχετικά με τα άδεια κτίρια που ανήκουν στον δήμο και την αξιοποίησή τους, ο Νάσος Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «ο δήμος δεν έχει συνολική πολιτική για τη στέγαση», κάνοντας λόγο για «αποσπασματική καταγραφή» των δημοτικών κτιρίων.

«Χρειάζεται πρόγραμμα κοινωνική αξιοποίησης στα κτίρια του δήμου», πρόσθεσε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στον τομέα της ασφάλειας, σημείωσε ότι «είναι καθολικό ανθρώπινο δικαίωμα. Η ασφάλεια ξεκινά από τα μικρά και καθημερινά πράγματα όπως για παράδειγμα τα πεζοδρόμια ή τις παιδικές χαρές».

«Μόλις 27 παιδικές χαρές λειτουργούν με πιστοποίηση ασφαλείας από τον δήμο» πρόσθεσε ο υποψήφιος δήμαρχος τονίζοντας ότι «ο δήμος δεν πρέπει να αφήνει σημεία εγκατάλειψης. Πρέπει να σπάει τις "μαύρες" τρύπες στην πόλη. Ο ηλεκτροφωτισμός για παράδειγμα αποτελεί πολύ μεγάλο πρόβλημα στο δήμο»

«Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές» πρόσθεσε ο ίδιος και σημείωσε ότι «ο δήμος πρέπει να δώσει κίνητρα για κατοικία και για εμπορικές χρήσεις ώστε να μην εγκαταλείπεται μια περιοχή. Η γειτονιά είναι ο φυσικός φύλακας».

«Διατηρώ τις επιφυλάξεις μου για τις δημοσκοπήσεις. Μπορεί να γίνει η ανατροπή στην Αθήνα» τόνισε ο Ν.Ηλιόπουλος και εκτίμησε ότι «η ΧΑ έχει ξεφουσκώσει. Δεν υπάρχει η παλαιότερη δυναμική καθώς πολύς κόσμος κατανόησε οτι είναι μια συμμορία νεοναζί».

Ο ίδιος ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει πεδίο διαλόγου με τη νεοναζιστική οργάνωηση σημείωσε ότι «αν υπάρχουν άνθρωποι που την ακολουθούν είναι πολιτικό πρόβλημα», διαχωρίζοντας το από την απλή αναλογική, καθώς θα μπορούσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι να βάζουν προβλήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Η απλή αναλογική αποτελέι δημοκρατική κατάκτηση.και χάρη σε αυτή οι φωνές από τις γειτονιές θα μπορούν να ακουστούν στο Δημοτικό Συμβούλιο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL