Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Σ.Ρούσσος: Η βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου θα εξασφαλιστεί με πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και με τη δημοτική συγκοινωνία (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ.Ρούσσος: Η βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου θα εξασφαλιστεί με πεζοδρομήσεις, αναπλάσεις και με τη δημοτική συγκοινωνία (Video)

«Στο νέο δημαρχείο θα στεγάσουμε υπηρεσίες για τις οποίες σήμερα πληρώνουμε 400.000 ευρώ παρά τις μειώσεις που έχουμε πετύχει», τονίζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, ο οποίος τόνισε ότι με τη δημοπράτηση του νέου δημαρχείου θα δημιουργηθεί υπόγειο δημοτικό πάρκινγκ 160 περίπου θέσεων καθώς και δημοτικό θέατρο.

Ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, σημείωσε ότι το υπόγειο πάρκινγκ θα φτιαχτεί κάτω από την εκκλησία του Αγ.Νικολάου, προσθέτοντας ότι χρειάζεται ένα δεύτερο δημοτικό πάρκινγκ στο Χαλάνδρι κοντά στην πλατεία Κένεντι που βρίκσκεται πιο κοντά στο Μετρό «ώστε να ξεκινήσει ένα σχέδιο ενοποίησης των δύο πλατειών με ημιπεζοδρόμηση σε μια προσπάθεια να βγάλουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης δίνοντας προτεραιότητα στους πεζούς».

https://www.youtube.com/embed/JbebfxcGocI

«Η απόφαση για ανέγερση του νέου δημαρχείου είναι ομόφωνη» τόνισε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι η δημιουργία του υπόγειου πάρκινγκ εξασφαλίστηκε με κρατική χρηματοδότηση 20,5 εκατ. ευρώ «αφού ανασύραμε και επικαιροποιήσαμε μελέτη του 1999». Ο Σ.Ρούσσος υπογράμμισε δε ότι η κατασκευή του θα βοηθήσει στη λύση του κυκλοφοριακού προβλήματος του Δήμου.

Ο εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η βιωσιμότητα του κέντρου του Χαλανδρίου θα εξασφαλιστεί «με πεζοδρομήσεις, με εκτεταμένες αναπλάσεις και με τη δημοτική συγκοινωνία για την οποία αγοράστηκαν 4 καινούρια λεωφορεία».

Όσον αφορά στους ψεκασμούς για τα κουνούπια, ο δήμαρχος Χαλανδρίου σημείωσε ότι είναι μεν θέμα της Περιφέρειας «με την οποία έχουμε πολύ καλη συνεργασία ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει».

«Παραλάβαμε ένα ταμείο με 12 εκατ ευρώ και παρά τα 57 έργα που εκτελέστηκαν έχουμε 17 εκατ. ευρώ υπόλοιπο», σημείωσε ολοκληρώνοντας ο Σίμος Ρούσσος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL