Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Ν. Ηλιόπουλος: Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Θα είμαστε στο δεύτερο γύρο και θα κάνουμε τη μεγάλη ανατροπή (Video)

«Την προηγούμενη φορά η Ανοιχτή Πόλη μπήκε στο δεύτερο γύρο και για λίγο δεν κατάφερε να κάνει την μεγάλη ανατροπή. Αυτή τη φορά όχι μόνο θα είμαστε στο δεύτερο γύρο αλλά θα κάνουμε και τη μεγάλη ανατροπή και αυτό το δείχνει και το κεντρικό πολιτικό κλίμα» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Νάσος Ηλιόπουλος.https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Filiopoulosnasos%2Fvideos%2F2372109879692741%2F&show_text=0&width=560

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, μέχρι στιγμής οι δημοτικές αρχές ήταν πολύ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και πολύ μακριά από τις γειτονιές, καθώς ασχολήθηκαν μόνο με τη βιτρίνα της πόλης.

«Εμείς έχουμε προτεραιοποιήσει 21 συγκεκριμένα έργα, τρία σε κάθε μία από τις επτά δημοτικές κοινότητες. Πολύς κόσμος δε γνωρίζει ότι υπάρχουν γειτονιές στην Αθήνα, όπως στον Κολωνό, που ακόμα δεν έχουν αποχετευτικό σύστημα. Υπάρχουν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν στη Ριζούπολη. Υπάρχουν ζητήματα για ελεύθερους χώρους όπως στην Κονίστρα που είναι 8 στρέμματα στα Πετράλωνα και αυτά τη στιγμή ο δήμος δεν έχει κάνει αυτά που πρέπει για να διεκδικήσει το χώρο να μη χαθεί από ένα ιδιωτικό σωματείο» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις»

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι στην Αθήνα υπάρχει ένα τεράστιο ζήτημα με την κρίση καθώς οι πληγές της εξακολουθούν να είναι ορατές. «Ο δήμος μπορεί να κάνει πολλά. Προτείνουμε συγκεκριμένα πράγματα. Πρέπει να καταργηθούν τα τροφεία για τους παιδικούς σταθμούς, και να είναι δωρεάν για όλα τα παιδιά. Πρόκειται για ένα πολύ μικρό κονδύλι στο οποίο μπορεί να ανταπεξέλθει ο δήμος» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Δεύτερο κρίσιμο για την Ανοιχτή Πόλη, είναι, όπως είπε, σε όλα τα δημοτικά να επεκταθεί το πετυχημένο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων. «Η πλειοψηφία των δημοτικών είναι ήδη στο πρόγραμμα από το υπουργείο Εργασίας. Με μόλις 3,5 εκατ. ο δήμος μπορεί να το κάνει καθολικό για όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης».

Ο Ν. Ηλιόπουλος στάθηκε επίσης στα γεύματα για τις λέσχες φιλίας, «μία κατηγορία που είναι ξεχασμένη από τη σημερινή δημοτική αρχή. Δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με το Γηροκομείο Αθηνών που είναι μία τεράστια πληγή για την πόλη, για αυτό λέμε να μπει ένα ζεστό γεύμα την ημέρα. Χρειάζονται περισσότερες λέσχες φιλίας με περισσότερες δραστηριότητες, όπως επίσκεψη γιατρού. Ο δήμος πρέπει επιτέλους να φτιάξει κέντρα ημερήσιας φροντίδας για ηλικιωμένους, κάτι που μπορούσε ήδη να κάνει μέσω ΕΣΠΑ».

«Πλούσιος δήμος με φτωχή διαχείρηση»

Ο Νάσος Ηλιοόπουλος επανέλαβε ότι πρόκειται για έναν πλούσιο δήμο, με φτωχή ωστόσο διαχείριση. Ως παράδειγμα έφερε το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου το οποίο για το 2018 είχε 40 εκατ. προϋπολογισμένα και εκτελέστηκαν μόνο τα 2 εκατ. ευρώ.

«Η Αθήνα έχει μόλις 27 ασφαλείς παιδικές χαρές ενώ θα έπρεπε να έχει 120. Είναι σα να έχουμε βάλει σε μία μεγάλη τιμωρία τα παιδιά» ανέφερε σε άλλο σημείο και τόνισε ότι το ψηφοδέλτιο είναι πραγματικά πολυσυλλεκτικό, εκπροσωπώντας όλες τις γειτονιές της πόλης, το σύνολο των επαγγελματικών δραστηριοτήτων. «Και στα ζητήματα του φύλου χρειάζεται μία δημοτική αρχή που θα μπαίνει μπροστά» υπογράμμισε.

«Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές»

Ερωτηθείς για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις, ο Ν. Ηλιόπουλος ανέφερε ότι το ζήτημα δεν είναι ένας μικροϊδιοκτήτης που μπορεί μέσα στην κρίση να έβγαλε ένα παραπάνω εισόδημα, αλλά το real estate και μεγάλους επενδυτικούς παίκτες που μπορούν να αγοράζουν ολόκληρες πολυκατοικίες και να διώχνουν τους κατοίκους. «Είναι ζήτημα ασφάλειας, το πρώτο στοιχείο για να είναι μία περιοχή ασφαλής, είναι η αίσθηση κοινότητας. Πρέπει να μπουν όρια, να αποκλειστούν τα νομικά πρόσωπα που μπορούν να κάνουν χρήση της πλατφόρμας και να υπάρχει όριο ανά ΑΦΜ» τόνισε.

Σχετικά με το θέμα της ασφάλειας, ο Νάσος Ηλιόπουλος δήλωσε ότι εκτός από την αστυνομία, η οποία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, μπορεί να συμβάλει και ο δήμος παράγοντας ένα πλαίσιο ασφάλειας με το να μην αφήνει εγκαταλελειμμένες τις γειτονιές.

«Η Αθήνα για όλο το 2018 έδωσε μηδέν ευρώ σε νέα έργα ηλεκτροφωτισμού, πρόκειται για πανευρωπαϊκό αρνητικό ρεκόρ. Η δημοτική αρχή έχει εγκαταλείψει τις περιοχές στην καθαριότητα. Ασφαλείς γειτονιές είναι οι ζωντανές γειτονιές» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL