Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Δίνουμε τη μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε την πόλη στο φως
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Δίνουμε τη μεγάλη μάχη για να κρατήσουμε την πόλη στο φως

Η χθεσινή ανοικτή συγκέντρωση της Κατερίνας Νοτοπούλου, έξω από το εκλογικό της κέντρο, στην Αγίας Σοφίας, έκανε σαφές ότι ο συνδυασμός «Θεσσαλονίκη Μαζί» είναι η μόνη προοδευτική επιλογή νίκης για τον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Πολύς ο κόσμος που συμμετείχε, κόσμος που προέρχεται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, αλλά έχει προοδευτικό και δημοκρατικό πρόσημο. Στόχος όλων είναι η Θεσσαλονίκη «να κρατηθεί στο φως», όπως τόνισε και η μόνη γυναίκα υποψήφια δήμαρχος στον κεντρικό δήμο.

Μια πλατιά συμμαχία

«Είμαστε εδώ και δίνουμε τη μεγάλη μάχη, τη σπουδαία μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης για να κρατήσουμε την πόλη στο φως» είπε χαρακτηριστικά η Κατερίνα Νοτοπούλου και πρόσθεσε: «Συγκροτήσαμε μια νέα πλατιά, προοδευτική συμμαχία από ανθρώπους που εκφράζουμε το σύνολο του δημοκρατικού κόσμου, που εκπροσωπούμε την παραγωγική και δυναμική Θεσσαλονίκη. Μάχιμοι επαγγελματίες, άνεργοι, πανεπιστημιακοί, καλλιτέχνες, νέοι και νέες της πόλης, μέλη κινημάτων και συλλογικών προσπαθειών. Είμαστε καθημερινοί άνθρωποι που ζούμε και πονάμε αυτή την πόλη. Που δεν αντέχουμε ούτε τη σκέψη της επιστροφής, που θα τραβήξουμε μπροστά!».

Θέλουμε άλμα στο μέλλον

«Θέλουμε και παλεύουμε η Θεσσαλονίκη μας να κάνει άλμα στο μέλλον, να προχωρήσει μπροστά στην κατεύθυνση της προόδου. Και η πρόοδος, φίλες και φίλοι, δεν είναι κάτι το αφηρημένο και το ασαφές. Σημαίνει υπεράσπιση των αξιών της δημοκρατίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, εμπέδωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σημαίνει μάχη κατά του φασισμού, μια μάχη στην οποία πάντα θα είμαστε στην πρώτη γραμμή. Μια μάχη που τη δίνουμε με όλη μας την ψυχή χωρίς ‘ναι μεν, αλλά’. Σημαίνει να φτιάξουμε μια πόλη κοινωνικά δίκαιη, φιλική, φιλόξενη για όλους τους ανθρώπους. Μια πόλη συμπερίληψη, που δεν θα αφήνει κανέναν και καμία στο περιθώριο. Μια πόλη για όλους και για όλες» τόνισε σε άλλο σημείο.

Είμαστε πολλοί, θα νικήσουμε

Κλείνοντας την ομιλία της εμφανίστηκε βέβαιη ότι για όλους τους παραπάνω λόγους «θα κερδίσουμε». «Εμείς δεν αναζητούμε τίτλους και αξιώματα. Παλεύουμε, αγωνιζόμαστε μαζί με τους πολίτες. Για τα παιδιά. Για μια καλύτερη ζωή. Θα νικήσουμε γιατί είμαστε οι πολλοί. Είμαστε ο συνδυασμός της κοινωνικής αλληλεγγύης, των ελεύθερων χώρων, της ίσης μεταχείρισης και της ισότητας. Της προστασίας της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, της δημοκρατίας και της συμμετοχής».

«Είμαστε οι πολλοί. Θα νικήσουμε γιατί το χρωστάμε στο παρελθόν και στο μέλλον. Θα νικήσουμε γιατί μαζί έχουμε τη δύναμη. Θα νικήσουμε γιατί και το πιστεύουμε και το μπορούμε. Προχωράμε μαζί! Νικάμε μαζί!» κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL