Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Θέλουμε μια Περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, με κοινωνικό πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρήστος Γιαννούλης, υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας: Θέλουμε μια Περιφέρεια δίπλα στον πολίτη, με κοινωνικό πρόσωπο και σεβασμό στο περιβάλλον

Θεσσαλονίκη: Μια Περιφέρεια με ανθρωποκεντρική αντίληψη, που θα στέκεται δίπλα στον πολίτη, θα κοπιάζει με στόχο την ανάπτυξη και την ευημερία των πολλών, θα αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις για τους νέους ανθρώπους, θα έχει κοινωνικό πρόσωπο και θα σέβεται το περιβάλλον, είναι το όραμα του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για την Κεντρική Μακεδονία.

Αυτό το όραμα περιέγραψε σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Χρ. Γιαννούλης, που έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, του Κινήματος Ιδεών και Δράσης “Πράττω” του Νίκου Κοτζιά και των Σοσιαλιστών για την Πρόοδο, για το πρόγραμμα των «Κοιτάμε Μπροστά». Μόνη υπόσχεσή του ήταν ότι θα δουλέψουν σκληρά ώστε σε τέσσερα χρόνια η ΠΚΜ να είναι καλύτερη από αυτή που θα παραλάβουν και φιλικότερη προς τον πολίτη.

Φυγομαχεί ο Τζιτιζικώστας

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, άσκησε δριμεία κριτική στη σημερινή διοίκηση του Απ. Τζιτζικώστα για τις παραλείψεις στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων, αλλά και για την εν πολλοίς αλαζονική τακτική που ακολουθεί προεκλογικά, αρνούμενος κάθε δημόσιο διάλογο με τους ανθυποψηφίους του. Κατά την εκτίμηση του Χρ. Γιαννούλη, η τακτική αυτή της φυγομαχίας υιοθετήθηκε επικοινωνιακά προκειμένου ο σημερινός περιφερειάρχης να αποφύγει το πολιτικό κόστος, αφού μια κατά πρόσωπο αντιπαράθεση με τους ανθυποψηφίους του θα αναδείκνυε τις αδυναμίες και το μη έργο της διοίκησης Τζιτζικώστα. Σε ερώτηση για το πώς σχεδιάζει να κορυφώσει την προεκλογική του εκστρατεία δεν θέλησε να αποκαλύψει τα σχέδιά του, λέγοντας ωστόσο ότι «θα ολοκληρώσουμε τον αγώνα μας όπως ξεκινήσαμε», ενώ απηύθηνε ακόμη μία πρόσκληση για δημόσιο διάλογο ανάμεσα στους υποψήφιους για την ΠΚΜ.

“Αλλάζουμε την Περιφέρεια”

“Αλλάζουμε την Περιφέρεια και μετατρέπουμε τις έδρες της σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα σε ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, με άμεση επαφή και σύνδεση με τους πολίτες. Αξιοποιούμε τις περιφερειακές δομές, μηχανισμούς και υπηρεσίες σε υλοποίηση των εθνικών πολιτικών για την υποστήριξη της καινοτομίας, της κοινωνικής οικονομίας, της απασχόλησης, της αγροτικής ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητα ώστε να απευθύνονται στον κάθε ενδιαφερόμενο με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα, χωρίς περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια και σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα» τόνισε κατά την παρουσίαση του προγράμματος του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά». Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, όπως η δημιουργία Γραφείων Υποστήριξης Απασχόλησης σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, Γραφείων Υποστήριξης Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, Επιχειρηματικότητας και Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Έξυπνης Γεωργίας ή δημιουργία δομών για τη δια βίου μάθηση και την επιμόρφωση των εργαζόμενων. Μίλησε για την ανάγκη διάχυσης της πληροφορίας για τη λειτουργία της ΠΚΜ και πρότεινε τη δημιουργία περιφερειακής διαδικτυακής τηλεόρασης (WEBTV), όπου μεταξύ άλλων θα μεταδίδονται σε απευθείας σύνδεση όλες οι συνεδριάσεις των περιφερειακών συμβουλίων και την καθιέρωση τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων για τα πεπραγμένα και τα σχέδια της διοίκησης. Στον τομέα της Υγείας προτείνει με αξιοποίηση των πόρων του ΠΕΠ να δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό πλέγμα υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Δημόσιας Υγείας και Ψυχικής Υγείας, δράσεις για τη βελτίωση των δεξιοτήτων ατόμων από ευάλωτες ομάδες και στην προώθηση της ένταξής τους στην αγορά εργασίας. Παρουσίασε επίσης δράσεις που θα αναβαθμίσουν το περιβάλλον, όπως είναι η προστασία των υδάτινων πόρων, η ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, η ενεργειακή αυτονομία της ΠΚΜ μέσα από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) κ.ά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL