Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
Επτά προτάσεις για τη στήριξη της νεολαίας στην Κ. Μακεδονία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επτά προτάσεις για τη στήριξη της νεολαίας στην Κ. Μακεδονία

Μια Περιφέρεια ανοικτή στους νέους, που θα τους στηρίζει εμπράκτως, περιέγραψε χθες ο υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης παρουσιάζοντας το πρόγραμμα του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά» για τη νεολαία, ενώ στη σχετική συνέντευξη Τύπου μοιράστηκε και ένα κόμικς που δημιούργησαν φίλοι του συνδυασμού και φυσικά έχει θέμα τις περιφερειακές εκλογές.

Το δωδεκασέλιδο, πολύχρωμο, σατιρικό, πολιτικό κόμικς σύντομα θα διανέμεται και ως προεκλογικό υλικό. Πρόκειται για «φανταστική» ιστορία, στην οποία όμως πρωταγωνιστούν, πέρα από τον Χρ. Γιαννούλη, και άλλα γνωστά πρόσωπα της Θεσσαλονίκης και κυρίως πρόσωπα που διοίκησαν την ΠΚΜ, όπως ο Π. Ψωμιάδης και ο Απ. Τζιτζικώστας που τον διαδέχθηκε στο περιφερειακό θώκο. Η πρωτότυπη αυτή ιδέα ήταν του επικεφαλής του συνδυασμού «Κοιτάμε Μπροστά», μιας και στη Θεσσαλονίκη αυτές της ημέρες φιλοξενείται η ComicCon, που συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερους από 30.000 χιλιάδες επισκέπτες και φανατικούς των κόμικς.

Μόλις 7,5 από τα 123 εκατ. απορρόφησε η διοίκηση Τζιτζικώστα

Παρουσιάζοντας ο Χρ. Γιαννούλης το πρόγραμμα του συνδυασμού του για τη νεολαία, το οποίο καταρτίστηκε με τη συμμετοχή νέων ανθρώπων, κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, μεταξύ των οποίων είναι η «συμμετοχή της Περιφέρειας σε όλες τις ερευνητικές προτάσεις και έργα καινοτόμων ιδεών που την αφορούν, ετήσιες υποτροφίες σε φοιτητές που ερευνούν λύσεις για την Κεντρική Μακεδονία και διετής απασχόληση για την εφαρμογή τους, κοιτίδες επιχειρηματικότητας σε κάθε περιφερειακή ενότητα για την υποστήριξη των start-ups, Ημέρες καινοτομίας (Innovation Days) για τη δικτύωση των ερευνητών με τις επιχειρήσεις, προώθηση των συμπράξεων ερευνητών και επιχειρήσεων από την Κεντρική Μακεδονία σε διεθνή συνέδρια και εκθέσεις, αναβάθμιση της λειτουργίας του Περιφερειακού Μηχανισμού Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας και δημιουργία κάμπινγκ για νέους σε ελεύθερους δημόσιους χώρους σε Πιερία και Χαλκιδική".

Αναφορικά με τα κονδύλια που απαιτούνται για την υλοποίηση του προγράμματος για τους νέους, ο υποψήφιος περιφερειάρχης τόνισε ότι αυτά «θα αντληθούν από τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020», ενώ άσκησε κριτική στη διοίκηση Τζιτζικώστα, λέγοντας ότι: «Το πεδίο της έρευνας - τεχνολογίας και καινοτομίας είναι ενδεικτικό της έμφασης που δίνει ο Απόστολος Τζιτζικώστας στην καινοτομία, όταν αφήνει τα γυαλιά εικονικής πραγματικότητας του προεκλογικού του κέντρου. Από τα 123 εκατομμύρια ευρώ που μπορούσαν να αξιοποιηθούν, έχουν υλοποιηθεί έργα μόλις 7,5 εκατομμυρίων ευρώ! Και όλα αυτά μόλις ένα χρόνο πριν ολοκληρωθεί η προγραμματική περίοδος 2014-2020».

Τον Χρ. Γιαννούλη πλαισίωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα, Ελευθερία Αγγέλη και Μάριος Θεοφιλάτος, ενώ το "παρών" έδωσαν υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι και ο συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, που είναι και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό "Θεσσαλονίκη Μαζί" της Κατερίνας Νοτοπούλου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL