Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.5°C21.8°C
2 BF 44%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.9°C22.1°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.4°C
4 BF 62%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 47%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.0°C19.9°C
2 BF 40%
Απάντηση της Ρ. Δούρου στα fake news των "Νέων": / Απάντηση της Ρ. Δούρου στα fake news των "Νέων": Για μένα οι σπουδές μου είναι η προίκα μου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση της Ρ. Δούρου στα fake news των "Νέων": / Απάντηση της Ρ. Δούρου στα fake news των "Νέων": Για μένα οι σπουδές μου είναι η προίκα μου

“Διάλεξα να πάω εκεί όπου με πήγε το καθήκον, στην Περιφέρεια Αττικής!” τόνισε η Ρ. Δούρου αναφερόμενη στην εκ νέου υποψηφιότητά της, υπογραμμίζοντας ότι με το έργο και τις παρεμβάσεις της έχει καταστήσει την πρώτη Περιφέρεια της χώραε “ορατή” στα διεθνή φόρα λήψης αποφάσεων. Με αυτόν τον τρόπο απαντά στις βολές των αντιπάλων της, που επιδιώκουν να την απαξιώσουν. Ενώ αιχμηρό ήταν και το σχόλιό της για άρθρο των “Νέων”, που αμφισβητούσε τις ακαδημαϊκές σπουδές της.

“Είχα την τιμή το 1999 να σπουδάσω με υποτροφία του Ιδρύματος Λίλιαν Βουδούρη στο Πανεπιστήμιο του Essex, με τη σπουδαία δημοκρατική ιστορία. Μετά από δέκα χρόνια, το περασμένο καλοκαίρι, το Πανεπιστήμιο με τίμησε με τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα” σχολίασε σχετικά (ΕΡΑ) η Ρ. Δούρου προσθέτοντας: “Για την οικογένειά μου, προίκα είναι οι σπουδές. Το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο δεν μοιράζει δεξιά και αριστερά τις αναγορεύσεις. Είναι κρίμα για μια εφημερίδα ιστορική, όπως 'Τα Νέα'”.

“Για το δικό μου αξιακό πλαίσιο, έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό τα όρια. Υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που θεωρεί ότι για τα κορίτσια της προίκα είναι οι σπουδές” συνεχίζει η Ρ. Δούρου για να τονίσει: “Σε αυτή την Ελλάδα απευθύνομαι ως περιφερειάρχης, με συγκεκριμένες πολιτικές πράξεις, για να αναδειχθεί ένα ευρύ δίχτυ αξιοπρέπειας”.

Αναφερόμενη στους συνυποψηφίους της η περιφερειάρχης είπε: «Να φύγουμε για να αναλάβουν ποιοι; Ο κ. Πατούλης και ο κ. Σγουρός, με όσα λένε στον δημόσιο λόγο τους;». Ενώ, μιλώντας για τη σχέση των πολιτικών με την Αυτοδιοίκηση, η Ρ. Δούρου τόνισε μεταξύ άλλων ότι “απαιτείται ένα διαφορετικό ηθικό παράδειγμα άσκησης διοίκησης για να σταλεί ένα διαφορετικό μήνυμα στους πολίτες”. “Δεν θέλω να πάρω τη σκυτάλη από πολιτικούς που επέλεξαν την Αυτοδιοίκηση για να... αράξουν, να κάνουν τους υπολογισμούς τους και να επιστρέψουν σε άλλα αξιώματα. Αυτοί οι αυτοδιοικητικοί είναι οι... 'αυτοφωράκηδες' της κεντρικής εξουσίας» υπογράμμισε.

Ενώ για τη σχέση της ως διοίκηση της Περιφέρειας με τους 66 δήμους, η Ρ. Δούρου απάντησε: “Όταν δεν βοηθάς τον δήμο, επειδή ο δήμαρχος είναι διαφορετικής κομματικής προέλευσης, δεν τιμωρείς τον ίδιο, αλλά τους πολίτες. Γι’ αυτό και δεν το έκανα, και η Περιφέρεια Αττικής βοήθησε πολλούς δήμους”. “Τα προηγούμενα χρόνια δείξαμε ότι δεν αγαπούσαμε, ως διοίκηση, την κάμερα, αλλά τον αθόρυβο τρόπο δουλειάς και ουσιαστικού αποτελέσματος” επισήμανε. Στον απόηχο δε της επίσκεψής της στη Μάνδρα για επιθεώρηση των αντιπλημμυρικών έργων, που καθυστέρησαν πάνω από δέκα χρόνια με συνέπεια τη φονική πλημμύρα του 2017, η ίδια προέταξε την ανάγκη κατεδάφισης των αυθαιρέτων. «Σήμερα, η αρμοδιότητα δεν βρίσκεται στα χέρια μας, αλλά στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Δεν ακούω όμως άλλους υποψηφίους να είναι έτοιμοι να αναλάβουν το σχετικό πολιτικό κόστος» υπογράμμισε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL