Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.5°C
3 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
10.8°C13.3°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
22.2°C25.8°C
6 BF 27%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.0°C
3 BF 100%
Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χ.Α.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάσος Ηλιόπουλος: / Νάσος Ηλιόπουλος: Οι γειτονιές της Αθήνας είναι πολύ πιο ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χ.Α.

“Όταν δίνεις μισό μέτρο σε αυτές τις πρακτικές, οι άνθρωποι αυτοί θα πάρουν δέκα μέτρα” υπογράμμισε ο Ν. Ηλιόπουλος καταδικάζοντας τις πρακτικές βίας και εκφοβισμού που εκδηλώνονται το τελευταίο διάστημα. Παράλληλα επισήμανε ότι “οι γειτονιές της Αθήνας είναι και πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς χωρίς τη δράση των νεοναζί της Χρυσής Αυγής”.

Τις πρακτικές της Χρυσής Αυγής καταδίκασαν με διαφοροποιήσεις και οι υπόλοιποι υποψήφιοι δήμαρχοι για τον Δήμο της Αθήνας Κ. Μπακογιάννης, ο Ν. Σοφιανός, ο Π. Γερουλάνος, ο Γ. Τσιρώνης και ο Π. Κωνσταντίνου, στον διάλογο με θέμα “Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στη ρατσιστική βία και την ξενοφοβία”, που πραγματοποιήθηκε στο Σεράφειο το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Κ. Μπακογιάννης επιτέθηκε στον Ν. Ηλιόπουλο με αφορμή τις δηλώσεις του κατά του δημάρχου Πατρέων ισχυριζόμενος ότι “είναι σαν να ταυτίζουμε τον δήμαρχο, τον κομμουνιστή δήμαρχο της Πάτρας με τη Χρυσή Αυγή, όπως έγινε πριν από μερικές μέρες”.

Ο Κ. Μπακογιάννης επίσης διαχώρισε τη θέση του από τη Χρυσή Αυγή, όπως και του κόμματος του, αναφέροντας ότι “με το να ταυτίζουμε την κυβέρνηση Σαμαρά με τη Χρυσή Αυγή δεν είναι μόνο άδικο, είναι βούτυρο στο ψωμί της Χρυσής Αυγής”. Πρόσθεσε πως για τον ίδιο “είναι σαν να ταυτίζουμε εμένα με τη Χρυσή Αυγή, επειδή μίλησα και περπάτησα με κάποιους ανθρώπους στον Άγιο Παντελεήμονα”.

Από την πλευρά του ο Ν. Ηλιόπουλος ανταπάντησε: “Δεν είπα ότι ο άνθρωπος με τον οποίο επιλέξατε να κάνετε βόλτα στον Άγιο Παντελεήμωνα, που ξεχάσατε να πείτε έστω και μια φράση για τη Χρυσή Αυγή, είναι χρυσαυγίτης. Είπα ότι συμμετείχε σε μια πρωτοβουλία κατοίκων, και αυτή η πρωτοβουλία κατοίκων ήταν αυτή που είχε κλείσει την παιδική χαρά στον Άγιο Παντελεήμονα”.

Υπογράμμισε ακόμη ότι σε καμία περίπτωση δεν ταύτισε τον δήμαρχο Πάτρας, “που έχει δώσει πολύ μεγάλες μάχες εναντίον της”, με τη Χρυσή Αυγή. Καταδίκασε τις πρακτικές εισβολής σε θεατρική παράσταση στη Θεσσαλονίκη με ύβρεις εναντίον των ηθοποιών. Καταλήγοντας χαρακτήρισε “πρόβλημα για τη δημοκρατία την κινητοποίηση παραθρησκευτικών οργανώσεων και ακροδεξιών που έγινε στην Πάτρα και προσπάθησαν να ακυρώσουν μια συναυλία”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL