Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.9°C26.6°C
3 BF 35%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.7°C25.3°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C22.7°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.8°C24.4°C
5 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.4°C24.9°C
3 BF 31%
Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Συμμετοχή των δήμων στις νέες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατερίνα Νοτοπούλου: / Κατερίνα Νοτοπούλου: Συμμετοχή των δήμων στις νέες αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης

Υπέρ της συμμετοχής των δήμων της Θεσσαλονίκης στις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης (ΑΣΥΘ), που θα αναλάβουν το συγκοινωνιακό έργο το αργότερο τον Ιανουάριο του 2010, τάχθηκε χθες η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου κατά τη διάρκεια συνέντευξής της στο Ράδιο Θεσσαλονίκη.

«Ο δήμος θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν το έκανε μέχρι τώρα. Οι δήμοι σιωπούσαν για το μεγάλο 'πάρτι' που είχε στηθεί στον ΟΑΣΘ» υποστήριξε, προτείνοντας και διαδημοτική αστική συγκοινωνία. Μιλώντας για το «απίστευτο πάρτι» που γίνονταν στον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό ΟΑΣΘ, τόνισε ότι αυτό στήθηκε «στις πλάτες του λαού και της τοπικής κοινωνίας» και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις που το επέτρεψαν να εξελίσσεται και «στέλνανε ραβασάκια στον ΟΑΣΘ για να βολευτούν» ημέτεροι.

Όχι στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας

Δήλωσε την κάθετη αντίθεσή της στην πρόταση του υποψηφίου της Ν.Δ. Ν. Ταχιάου για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, σχολιάζοντας ότι αυτή της η άποψη στηρίζεται στο ότι «ίσως γιατί δεν είμαι δέσμια συμφερόντων». Επισήμανε πως η καθαριότητα στη Θεσσαλονίκη καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις ως το μεγαλύτερο πρόβλημα της πόλης, κάτι που απέδωσε και στις ελλείψεις σε προσωπικό και τόνισε ότι ο τομέας της καθαριότητας θα πρέπει «άμεσα να στελεχωθεί», ενώ μίλησε και για έναν διαφορετικό ρόλο της δημοτικής αστυνομίας από αυτόν που σήμερα επιτελεί.

Η Κ. Νοτοπούλου αμφισβήτησε, επίσης, τους συνυποψηφίους της και τις συντηρητικές φωνές που υποστηρίζουν ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας των πολιτών στη Θεσσαλονίκη. «Δεν φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε στη Θεσσαλονίκη» είπε, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα «δημιουργήθηκαν πενήντα καινούργιες θέσεις εργασίας αστυνομικών στην πόλη». Όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει την κίνηση του συνυποψηφίου της Κωνσταντίνου Ζέρβα για την αγορά περιπολικού που δώρισε στην ΕΛ.ΑΣ., απάντησε πως «έχει πλούσιους φίλους ο κ. Ζέρβας» και πως «θα μπορούσε να το κάνει νωρίτερα» από την προεκλογική περίοδο.

Τέλος, όσον αφορά τα τραπεζοκαθίσματα στη Νέα Παραλία, ανέφερε «δεν συμπαθώ ιδιαίτερα τα τραπεζοκαθίσματα. Όλοι πάμε στη Νέα Παραλία για να πάρουμε μια ανάσα. Δεν μπορεί να γίνει μια περιοχή με καφετέριες. Εγώ τη φαντάζομαι με φως, μια παραλία που θα μπει πράσινο. Δεν έχουμε πράσινο στη Θεσσαλονίκη», ενώ όταν ρωτήθηκε για τα σχέδια που προωθούν τη δημιουργία μαρίνας στην περιοχή τόνισε ότι από τις μέρες που ήταν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη είχε προτείνει στους δημάρχους να γίνει ένας ολιστικός σχεδιασμός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL