Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Θερμός χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση του Ν. Ηλιόπουλου: / Θερμός χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση του Ν. Ηλιόπουλου: Ξεκινάει ένας ωραίος νικηφόρος αγώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θερμός χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση του Ν. Ηλιόπουλου: / Θερμός χαιρετισμός του Αλ. Τσίπρα στην παρουσίαση του Ν. Ηλιόπουλου: Ξεκινάει ένας ωραίος νικηφόρος αγώνας

Την εποχή που ο ίδιος ήταν επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" και υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών θυμήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στον σύντομο χαιρετισμό του χθες στην παρουσίαση του Νάσου Ηλιόπουλου. "Σε ζηλεύω" είπε ο πρωθυπουργός ανεβαίνοντας στη σκηνή. "Όταν ξεκινούσαμε το 2005, δεν υπήρχε τέτοιος ενθουσιασμός, υποδομή και εμπειρία" είπε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχουν κοινά στοιχεία: "Και τότε, όπως και τώρα, όταν τους λέμε για τον υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας, λένε 'ποιον;'. Έτσι έλεγαν και για εμένα" σημείωσε με χιούμορ αναφερόμενος και στα πετυχημένα σποτάκια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες. Επισήμανε ωστόσο ότι τον Νάσο Ηλιόπουλο τον γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, κυρίως νέοι άνθρωποι, που "απέκτησαν κανονικότητα στη ζωή τους" μέσα από τη δουλειά του στο υπουργείο εργασίας και στο ΣΕΠΕ. "Σε ευχαριστώ γι' αυτό" σημείωσε.

"Σε ζηλεύω και για έναν άλλο λόγο", συνέχισε, "γιατί θυμάμαι ότι εκείνα τα χρόνια ήταν οι πιο γλυκές αναμνήσεις, μια μάχη που τη δίνεις με όρεξη και αποφασιστικότητα, με αυτοπεποίθηση, γνώση των προβλημάτων και μεστό πολιτικό λόγο". "Έτσι την έδωσα κι εγώ, έτσι κι ο Γαβριήλ, έτσι κι εσύ τώρα δίνεις έναν ωραίο αγώνα, που έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποδειχθεί νικηφόρος. Θα σπάσουμε το κέλυφος της αναγνωρισιμότητας με πολιτικό λόγο, παρεμβάσεις και την πλούσια αυτοδιοικητική εμπειρία της 'Ανοιχτής Πόλης'" υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας.

"Η Αθήνα είναι μια πόλη για τους πολλούς και όχι για τις ελίτ, δεν ανήκει στα τζάκια και στις πολιτικές οικογένειες που θεωρούν και την Αθήνα κληρονομικό δικαίωμα. Η Αθήνα ανήκει στους Αθηναίους και στις Αθηναίες, στους νέους και στις νέες" τόνισε, υπογραμμίζοντας τους ανθρώπους που ζουν στις υποβαθμισμένες περιοχές της πόλης: "Η Αθήνα δεν είναι βιτρίνα, είναι οι γειτονιές της" κατέληξε, τονίζοντας πως ο αγώνας μπορεί να είναι νικηφόρος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL