Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρ. Δούρου: Αθόρυβα και δυνατά αλλάζουμε την Αττική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ: / Ρ. Δούρου: Αθόρυβα και δυνατά αλλάζουμε την Αττική

Το στίγμα της δίνει η περιφερειάρχης Αττικής Ρ. Δούρου ενόψει της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας απολογισμό των υλοποιημένων παρεμβάσεών της στις γειτονιές του Λεκανοπεδίου. “Αθόρυβα και δυνατά αλλάζουμε την Αττική”, σημείωσε σε ομιλία της στο Ίλιον το απόγευμα της Δευτέρας, υπογραμμίζοντας ότι στην υλοποίηση των έργων δεν υπήρχαν αποκλεισμοί με βάση την κομματική προέλευση των δημάρχων. Παράλληλα, στηλίτευσε την πρακτική του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. όχι μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση λέγοντας: “Επί δεκαετίες έκλιναν σε όλες τις πτώσεις τη λέξη 'ανάπτυξη', αλλά στην πράξη την υπονόμευαν”.

“Στον αντίποδα αυτών των λογικών αποκλεισμού, εμείς κάνουμε έργα και στους 66 δήμους, για τους πολίτες, για τις τοπικές κοινωνίες, χωρίς να ζητάμε ή χωρίς να δίνουμε πιστοποιητικά κομματικής νομιμοφροσύνης και χωρίς να αντιμετωπίζουμε τους δήμους με όρους εξυπηρέτησης παραταξιακών συγκυριών” τόνισε η Ρ. Δούρου, προσθέτοντας: “Αν είχαμε ενεργήσει όπως ενεργούσαν οι προκάτοχοί μας, τότε δεν θα έπρεπε να είχε γίνει κανένα από τα σοβαρά έργα που έχει κάνει σήμερα η Περιφέρεια στους δήμους σας, στους Αγίους Αναργύρους - Καματερό, στο Ίλιον, στην Πετρούπολη”.

Μιλώντας για το έργο της σε αυτούς τους τρεις δήμους, η περιφερειάρχης αναφέρθηκε στην κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού (850.000 ευρώ), κλειστού κολυμβητηρίου (10 εκατ. ευρώ), πολυδύναμου βιοκλιματικού κέντρου για την ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας (10 εκατ. ευρώ), στις παρεμβάσεις στο πάρκο Τρίτση (500.000 ευρώ), αλλά και στα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας (1,7 εκατ. ευρώ). Παράλληλα, αναφέρθηκε στην αποκατάσταση και αξιοποίηση του Παλιού Καμινιού στην Πετρούπολη με κόστος 2,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για αναπτυξιακά έργα που “αλλάζουν τις τοπικές κοινωνίες των τριών δήμων” σημείωσε η Ρ. Δούρου και σε αυτό το πνεύμα αναφέρθηκε σε έργα μεγάλης κλίμακας που υλοποιούνται στην Αττική, όπως η ανάπλαση του Φαληρικού Όρμου ή στο Μικρολίμανο, προκειμένου να διαμορφωθεί η λεγόμενη αττική ριβιέρα. Έμφαση έδωσε στην ανάπτυξη δομών κοινωνικής φροντίδας, αλλά και στη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας αξιοποιώντας κοινοτικούς πόρους ύψους 50 εκατ. ευρώ. Σε αυτό το σημείο, αναφέρθηκε στην αξιοποίηση πόρων για την υλοποίηση της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης με κατεύθυνση 5 εκατ. ευρώ στη δράση της “επιχειρηματικής ανακάλυψης” και 10 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL