Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.2°C16.9°C
5 BF 72%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.3°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.0°C17.1°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
15.9°C16.9°C
2 BF 55%
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ / Συγκίνηση και συντροφικότητα στην παράδοση - παραλαβή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ / Συγκίνηση και συντροφικότητα στην παράδοση - παραλαβή

Θεσσαλονίκη: Σε κλίμα συγκίνησης και συντροφικότητας πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα η τελετή παράδοσης - παραλαβής του ΥΜΑΘ. Η απερχόμενη υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας - Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου από σήμερα ρίχνεται στη μάχη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης ως υποψήφια δήμαρχος, ενώ η νέα υφυπουργός Ελευθερία Χατζηγεωργίου δεσμεύτηκε ότι θα υπηρετήσει το όραμα της κυβέρνησης για την αναβάθμιση της Μακεδονίας και της Θράκης.

Και οι δύο μίλησαν για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τη μεγάλη σημασία της όχι μόνο για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή των Βαλκανίων, αλλά και για την ανάπτυξη του βορειοελλαδικού χώρου και της Θεσσαλονίκης ως μιας πραγματική μητρόπολης στην περιοχή. Αναφέρθηκαν στα φοβικά σύνδρομα που καλλιεργούν οι συντηρητικές δυνάμεις, καθώς και στο πώς παράγοντες στην πολιτική και την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ευθύνονται για τον μαρασμό της Μακεδονίας και της Θράκης εξαργυρώνουν τον κακώς εννοούμενο «πατριωτισμό» που «πουλούσαν».

Συμφωνία - σταθμός η Συμφωνία των Πρεσπών

"Για παρά πολλά χρόνια η Βόρεια Ελλάδα, η Μακεδονία και η Θράκη αφέθηκαν στην τύχη τους, αφέθηκαν να μαραζώσουν χωρίς τα απαιτούμενα έργα υποδομής, χωρίς αναπτυξιακό σχεδιασμό, χωρίς παραγωγικές επενδύσεις. Πάνω σε αυτό το υπόστρωμα δημιουργήθηκε το εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη αντιδραστικών ιδεολογιών, διότι οι πολιτικές ηγεσίες της περιοχής μας, είτε στο επίπεδο της κεντρικής διοίκησης είτε στην Αυτοδιοίκηση, επέλεξαν να καλύψουν την ανικανότητά τους κάτω από το πέπλο του εθνικισμού" τόνισε χαρακτηριστικά η Ελευθερία Χατζηγεωργίου.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι είναι "νίκη φιλίας και αλληλεγγύης στα Βαλκάνια για ένα μέλλον συνανάπτυξης" και εμφανίστηκε βέβαιη ότι "θα αποδειχτεί συμφωνία - σταθμός, που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση της χώρας και του λαού». «Η αναδίπλωση κι ο φόβος δεν μας ταιριάζουν. Δεσμεύομαι να συνεχίσω τις προσπάθειες της κυβέρνησης για αναβάθμιση της Βόρειας Ελλάδας" κατέληξε.

Το "στοίχημα" για τη Θεσσαλονίκη

Και οι δύο μίλησαν για το «στοίχημα» των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και το στοίχημα η Θεσσαλονίκη να είναι πόλη προοδευτική, ανοικτή και δημοκρατική. "Σήμερα το ΥΜΑΘ είναι αλλιώς» τόνισε η Κατερίνα Νοτοπούλου και μίλησε για τα έργα που έγιναν και τα όσα προωθήθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας της στη θέση της υφυπουργού και νωρίτερα ως επικεφαλής του Γραφείου Πρωθυπουργού Θεσσαλονίκης. Επισήμανε ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών η Μακεδονία και η Θράκη είναι πλέον πύλη ειρήνης και πόλος ανάπτυξης στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη. «Από σήμερα στρέφομαι με όλες μου τις δυνάμεις στη μάχη της Αυτοδιοίκησης για να μείνει η Θεσσαλονίκη πόλη ανοιχτή και δημοκρατική" κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL