Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Θέμης Παυλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης: / Θέμης Παυλόπουλος: "Στόχος μας η συμμετοχή του δημότη στην πόλη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θέμης Παυλόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος Νέας Σμύρνης: / Θέμης Παυλόπουλος: "Στόχος μας η συμμετοχή του δημότη στην πόλη"

Την ενεργοποίηση των πολιτών και την ενίσχυση της συμμετοχής τους επιδιώκει ο υποψήφιος δήμαρχος Ν. Σμύρνης Θέμης Παυλόπουλος, προκειμένου μαζί με τη νέα δημοτική αρχή να συνδιαμορφωθεί ένα "συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο". Κομβικό ρόλο στην εκπόνησή του θα έχουν τα τοπικά συμβούλια, που θα μεταφέρουν στη δημοτική αρχή τις ανάγκες τις κοινωνίας. Σταχυολογώντας κάποιες από αυτές, ο Θέμης Παυλόπουλος εστιάζει στην αναζωογόνηση των γειτονιών ιδίως της Άνω Ν. Σμύρνης, στον επανασχεδιασμό της δημοτικής συγκοινωνίας και βεβαίως στην εξασφάλιση της προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε στους πολίτες της Ν. Σμύρνης και τι θέτετε στο επίκεντρο;

Για εμάς η αλλαγή του εκλογικού συστήματος και η καθιέρωση του "Κλεισθένη Ι" ανοίγει τον δρόμο για πιο αντιπροσωπευτική άσκηση διοίκησης και αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία θα εφαρμόσουμε το δικό μας συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο για την πόλη της Νέας Σμύρνης. Προτεραιότητά μας είναι η δημιουργία τοπικών συμβουλίων, τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα διαχείρισης προϋπολογισμού για συγκεκριμένες δράσεις τοπικού χαρακτήρα. Άλλωστε, στόχος μας είναι η συμμετοχή του δημότη.

Στο επίκεντρο της πολιτικής μας τίθενται η ισόρροπη ανάπτυξη στον αστικό ιστό και η αντιμετώπιση της περιφερειακής εγκατάλειψης των γειτονιών, σε αντίθεση με τα έως τώρα έργα βιτρίνας που έχουν εκτελεστεί κυρίως στο κέντρο της πόλης.

Συγκεκριμένα προτείνουμε αναπλάσεις στις γειτονιές και ανασχεδιασμό των πλατειών τους με στόχο τη βέλτιστη χρήση τους από τους δημότες. Παράλληλα προτείνουμε την αναδιαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του άξονα της Άνω Νέας Σμύρνης (Αγίας Σοφίας - Αρτάκης). Σημαντικός, αλλά και αναγκαίος για εμάς είναι ο επανασχεδιασμός της δημοτικής συγκοινωνίας στη βάση των πραγματικών αναγκών μετακίνησης των δημοτών, στοχεύοντας και στη μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

Με γνώμονα την ανάπτυξη των πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, θα επιδιώξουμε την αναβάθμιση και τη διασπορά τους σε όλο τον οικιστικό ιστό ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών και ιδίως των νέων ανθρώπων. Την ίδια στιγμή επιθυμούμε την ελεύθερη χρήση των προαύλιων χώρων και των υποδομών των σχολείων, μετά το πέρας του ωραρίου, μετατρέποντάς τα σε κυψέλες συνεύρεσης και δημιουργίας.

Τέλος, δεσμευόμαστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την πλήρη προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλες τις δομές της πόλης. Ταυτόχρονα στοχεύουμε, μέσα από συγκεκριμένες δράσεις, στην αύξηση της ανακύκλωσης από 3% στο 50% σε βάθος τετραετίας.

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή απλής αναλογικής;

Τα περασμένα χρόνια ο Δήμος Νέας Σμύρνης διοικήθηκε με βάση το δημαρχοκεντρικό μοντέλο και η διοίκηση που ασκήθηκε καθοριζόταν από έναν στενό κύκλο δημοτικών συμβούλων. Στον αντίποδα αυτών, η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής και τα ρηξικέλευθα θεσμικά εργαλεία του "Κλεισθένη Ι" διευρύνουν τη συμμετοχή και τη διαφάνεια και ενισχύουν την αντιπροσωπευτικότητα θέτοντας τους πολίτες στο κέντρο της λήψης των αποφάσεων. Εν ολίγοις εγκαθιδρύεται ένα συμμετοχικό μοντέλο διοίκησης, πιο άμεσο και αντιπροσωπευτικό, που λαμβάνει υπόψη τις πραγματικές ανάγκες των ανθρώπων.

Ο Θέμης Παυλόπουλος είναι 39 χρόνων. Μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου μένει και εργάζεται έως σήμερα. Αποφοίτησε από την Ευαγγελική Σχολή και συνέχισε τις σπουδές του στη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σπούδασε Διατροφή του Ανθρώπου στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης. Υπήρξε επί σειρά ετών αθλητής της καλαθοσφαίρισης και εξακολουθεί να αθλείται ως δρομέας.

Στα φοιτητικά του χρόνια εργάστηκε στον σχολικό αθλητισμό και σήμερα είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τομέα της άσκησης και της διατροφής. Από το 2012 ασχολείται με τα δημοτικά πράγματα μέσα από τη δημοτική παράταξη "Στροφή Ν. Σμύρνης". Είναι μέλος του συντονιστικού γραφείου του αθλητικού τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδρυτικό μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Αλληλεγγύης Νέας Σμύρνης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL