Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μανώλης Μπουσούνης - υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης: Χτίζουμε κάθε μέρα σχέση εμπιστοσύνης με τον δημότη!

Έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλέγματος κοινωνικής πολιτικής, που μεταξύ όλων των άλλων θα περιλαμβάνει Κέντρο Κοινότητας, δύο Τοπικές Μονάδες Υγείας και Κέντρο Οικογένειας.

Έξυπνες ηλεκτρονικές εφαρμογές που φέρνουν τον πολίτη κοντά στη διοίκηση του δήμου σχεδιάζει να εισαγάγει ο Μανώλης Μπουσούνης, που κατέρχεται στην Πετρούπολη, ο οποίος αναπτύσσει στην "Αυγή" της Κυριακής το όραμά του για μια πόλη σύγχρονη και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της εποχής μας.

Θέτοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής του τον δημότη, αποζητά για τον ίδιο αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του με βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος και διευκόλυνση της καθημερινότητας, απαντώντας στις ανάγκες για καλύτερες υπηρεσίες στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής, αλλά και της αναψυχής.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

 

* Ποιες παρεμβάσεις προτείνετε στους πολίτες σας και τι θέτετε στο επίκεντρο;

Για εμάς στο επίκεντρο βρίσκεται ο δημότης της Πετρούπολης. Αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης τη χτίζουμε κάθε μέρα με παρεμβάσεις μας, που συνιστούν μέρος εικόνας από το μέλλον που θέλουμε διαμορφώσουμε.

Έχουμε θέσει ήδη δημόσια την πρότασή μας να ενταχθεί ο δήμος μας στην δωρεάν ψηφιακή εφαρμογή sense.city, που εκπόνησε το Πανεπιστήμιο Πατρών. Η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον κάθε πολίτη μέσα από το κινητό του ή τον υπολογιστή του με μια απλή φωτογραφία να επισημαίνει στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου όποιο πρόβλημα διαπιστώνει, είτε πρόκειται για λακκούβα στον δρόμο είτε για κατάπτωση δέντρου είτε για έλλειψη ηλεκτροφωτισμού. Παράλληλα, ο δημότης μπορεί σε καθημερινή βάση να παρακολουθεί την πορεία εργασιών αποκατάστασης.

Επειδή ακριβώς αγαπάμε την πόλη μας, είχαμε έγκαιρα προβεί στις απαιτούμενες παρεμβάσεις προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών ώστε να βελτιωθεί η μετακίνηση των δημοτών μας προς τον κοντινότερο σταθμό του μετρό στην Ανθούπολη μέσω της μόνιμης πλέον λεωφορειακής γραμμής 700. Παράλληλα, έχουμε ζητήσει από τη διοίκηση του ΟΑΣΑ να πυκνώσουν όλα τα δρομολόγια προς το μετρό, αλλά και να υπάρχουν οι αναγκαίες υποδομές για τα ΑμεΑ.

Όμως, δεν αρκούμαστε  σε αυτό! Για εμάς η στήριξη των κοινωνικών αναγκών είναι απόλυτη προτεραιότητα! Γι' αυτό έχουμε επεξεργασμένες προτάσεις για τη δημιουργία ενός σύγχρονου πλέγματος κοινωνικής πολιτικής, που μεταξύ όλων των άλλων θα περιλαμβάνει Κέντρο Κοινότητας, δυο Τοπικές Μονάδες Υγείας και Κέντρο Οικογένειας. Ενώ, με τη δρομολογούμενη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” επεξεργαζόμαστε την αναβάθμιση των παρεχόμενων στην τρίτη ηλικία υπηρεσιών. Επίσης, με την εκλογή μας θα προχωρήσουμε την ένταξη νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων στο εθνικό πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων.

Παράλληλα, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε άμεσα αναπτυξιακές παρεμβάσεις στην πόλη μας με αιχμή την αναδιοργάνωση της λειτουργίας του Φεστιβάλ Πέτρας, ώστε να αποτελεί δώδεκα μήνες τον χρόνο σημείο αναφοράς. Αυτό σημαίνει ότι θα αναπτυχθούν οι υφιστάμενες υποδομές του χώρου του θεάτρου, ώστε να είναι λειτουργικές για ποικίλες δράσεις επιστημονικού, πολιτιστικού ενδιαφέροντος, αλλά και εστιασμένες στην κοινωνική και αλληλέγγυα οικονομία. Αυτό μπορεί να υλοποιηθεί μέσα από μια προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Πολιτισμού.

Με γνώμονα την υπεράσπιση του δημόσιου χώρου και την αναβάθμιση του πρασίνου -ιδίως σε μια περιοχή με χαμηλά ποσοστά βλάστησης- επιδίωξή μας είναι να υπερασπιστούμε το Ποικίλο Όρος από τους επίδοξους καταπατητές και παράλληλα να αναπτύξουμε δράσεις όπως πεζοπορίες, διαδρομές για ποδήλατο, που θα τις αγκαλιάσουν άμεσα όλο και περισσότεροι πολίτες. Παράλληλα, επιδιώκουμε μια ολοκληρωμένη πολιτική διαχείρισης απορριμμάτων για την πόλη μας, ώστε να σταματήσει το απαράδεκτο φαινόμενο του ΧΥΤΑ Φυλής. Εμείς επ’ ουδενί θα δεχθούμε τη χρήση του λατομείου του Μουσαμά ως ΧΥΤΑ και θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους όμορους δήμους ώστε να γίνουμε μέρος της λύσης προωθώντας τη διαλογή στην πηγή και την ανακύκλωση παντού θέτοντας ως προϋπόθεση την εκπαίδευση των πολιτών.

 

* Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή απλής αναλογικής;

Η εφαρμογή της απλής αναλογικής είναι μια βαθιά δημοκρατική θεσμική παρέμβαση, που θα οδηγήσει σε πιο αποτελεσματικές και διαφανείς διαδικασίες. Διαχρονικά καταγράφεται σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια ότι, πέραν ελαχίστων εξαιρέσεων, ζητήματα που αντικειμενικά χρήζουν επίλυσης σε μια πόλη περνούν ομόφωνα από όλους τους συμβούλους. Άρα οι διοικήσεις θα είναι ουσιαστικά πιο ισχυρές κοινωνικά ώστε να προωθούν καθημερινά τις αναγκαίες παρεμβάσεις για τη σύγχρονη λειτουργία των πόλεών μας.

 

Ο Μανώλης Μπουσούνης είναι 38 χρόνων και από το 1988 ζει στην Πετρούπολη. Είναι παντρεμένος με την Αθηνά Γιαννουσά και έχουν αποκτήσει δύο γιους. Το 2012 ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές σπουδές του στη Δημόσια Διοίκηση του Παντείου Πανεπιστημίου έχοντας ήδη πραγματοποιήσει προπτυχιακές σπουδές στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Πειραιά.

Από την ηλικία των 17 ετών εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα και αυτή την περίοδο είναι ειδικός σύμβουλος στη Γενική Γραμματεία Πρωθυπουργού. Από νεαρή ηλικία οργανώθηκε στην Αριστερά και έκτοτε συμμετέχει στους κοινωνικούς αγώνες. Σήμερα είναι επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Ενεργοί Πολίτες» και υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις