Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Ν. Μπελαβίλας: Υγιείς, τίμιες και υπό το φως του ήλιου συμμαχίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Μπελαβίλας: Υγιείς, τίμιες και υπό το φως του ήλιου συμμαχίες

Στον «Κλεισθένη» και τις αλλαγές που φέρνει στην Αυτοδιοίκηση αναφέρθηκε ο Νίκος Μπελαβίλας συμμετέχοντας σε εκδήλωση στα Βριλήσσια με συνομιλητή τον δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Σταθόπουλο και τη Διευθύντρια του Ινστιτούτου Ν. Πουλαντζάς Δανάη Κολτσίδα.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά τάχθηκε υπέρ του «Κλεισθένη» σημειώνοντας πως πρόκειται για δημοκρατική μεταρρύθμιση η οποία επιτρέπει την συμμετοχή της κοινωνίας αντιπροσωπευτικά στα αυτοδιοικητικά δρώμενα. Συμπλήρωσε πως έτσι αποφεύγεται το δημαρχοκεντρικό μοντέλο που παραποιούσε την πραγματική βούληση των πολιτών μιας και τελικά εκείνο που μετρούσε ήταν το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου. Αναφέρθηκε στους νέους θεσμούς που δημιουργούνται ενισχύοντας την συμμετοχή των πολιτών.

«Το νέο πλαίσιο της απλής αναλογικής μας οδηγεί σε μία ωρίμανση και μιά νέα αντίληψη για συμμαχίες. Το Λιμάνι της Αγωνίας, η δημοτική παράταξη που ιδρύσαμε πριν από 20 χρόνια στον Πειραιά, άλλαξε το τοπίο της πολιτικής αυτοδιοίκησης Πειραιά. Όμως τόσο η γενική του συνέλευση, από νωρίς το φθινόπωρο, όσο και εγώ, συναποφασίσαμε ότι η εκλογική κάθοδος μας θα έχει τα χαρακτηριστικά ενός μεγάλου δημοκρατικού μετώπου για την πόλη και το λιμάνι μας. Το ΛτΑ, όπως και πολλές και πολλοί άλλοι είναι οι ενεργοί εταίροι αυτού του μετώπου. Δεν βιαζόμαστε.  Ας τρέξουν όσοι τους ανησυχεί η παρουσία μας να εξασφαλίσουν "μεταγραφές" Εμείς εξασφαλίζουμε υγιείς, τίμιες και υπό το φως του ήλιου συμμαχίες» συμπλήρωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL