Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Ρ. Δούρου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προωθήσει συνέργειες με τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ. Δούρου: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση οφείλει να προωθήσει συνέργειες με τα πανεπιστημιακά Ιδρύματα

Η ανώτατη εκπαίδευση είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας, «αφού από αυτήν, εξαρτάται στον μέγιστο βαθμό η διαμόρφωση του μέλλοντος της χώρας μας» επισήμανε η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου κατά τον χαιρετισμό της στην Ολομέλεια της 89ης Συνόδου Πρυτάνεων και Προέδρων Δ.Ε. των Ελληνικών Πανεπιστημίων, τονίζοντας ότι την «αντίληψη αυτή έχουμε στην Περιφέρεια γι' αυτό και αναπτύσσουμε συνεργασίες μα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, πολύ πρόσφατα υπογράψαμε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πειραιώς ένα μνημόνιο συνεργασίας - το 18ο που έχουμε στην Περιφέρεια. Η περιφερειάρχης επισήμανε ότι στόχος του είναι «να οικοδομήσουμε ένα νέο, βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης που δεν θα δημιουργεί γενικά και αόριστα θέσεις εργασίας, αλλά αξιοπρεπείς δουλειές για τους νέους επιστήμονες που επιλέγουν ή αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη χώρα μας αναζητώντας την ελπίδα της επαγγελματικής αποκατάστασης», ανέφερε η Ρένα Δούρου.

Συνεχίζοντας η Ρ. Δούρου εξέφρασε την ικανοποίηση της για τη θετική υποδοχή που έτυχε το μνημόνιο συνεργασίας από τους καθηγητές του Πειραιά οι οποίοι «έθεσαν την περιβόητη ιστορία του brain drain στο σωστό πλαίσιο, ως εκπαιδευτικοί», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια το brain drain απλώς ήταν ένα άλλοθι. «Έτσι, Περιφέρεια Αττικής και Πανεπιστήμιο Πειραιά, αυτό που είπαμε, ήταν ότι έχουμε ανάγκη να στήσουμε γέφυρα με τους νέους και τις νέες που έφυγαν».

Το Γραφείο Διασύνδεσης στον Βόρειο Τομέα μετρά θέσεις εργασίας για νέους και νέες επιστημόνισσες

Η ίδια επισήμανε ότι αυτό το μνημόνιο συνεργασίας δεν έχει εξαντληθεί σε ένα «μεθοδολογικό παράδειγμα» αλλά έχει προχωρήσει στη δημιουργία Γραφείου Διασύνδεσης με σκοπό τη συνδιοργάνωση σειράς εποικοδομητικών πρωτοβουλιών. «Ήδη το Γραφείο Διασύνδεσης στον Βόρειο Τομέα μετρά θέσεις εργασίας για νέους και νέες επιστημόνισσες», συνέχισε η περιφερειάρχης.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της συνόδου των πρυτάνεων που πραγματοποιείται (13 - 15 Δεκεμβρίου 2018), με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά, χαιρετισμούς απηύθυναν: ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και ο δήμαρχος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL