Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
Κηδεύεται σήμερα ο 53χρονος εργάτης καθαριότητας του Δήμου Αλίμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κηδεύεται σήμερα ο 53χρονος εργάτης καθαριότητας του Δήμου Αλίμου

Σήμερα κηδεύεται ο 53χρονος Πέτρος Χατζημιχαηλίδης, μόνιμος υπάλληλος του Δήμου Αλίμου ο οποίος βρήκε φριχτό θάνατο λίγα μέτρα πριν την είσοδο του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων της Φυλής τα ξημερώματα της Παρασκευής. Ανατριχιαστική είναι η περιγραφή για τις τελευταίες στιγμές του θανόντος, όπως μας μεταφέρθηκε από πηγές πλησίον των πραγματογνωμόνων.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι πραγματογνώμονες προέκυψε ότι η νταλίκα ανετράπη σε κατωφέρεια όταν ο οδηγός της φρέναρε, με αποτέλεσμα το όχημα να συρθεί για 300 μέτρα. Ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, το οποίο προσέκρουσε σε νησίδα. Το όχημα δίπλωσε και ανετράπηκε από την πλευρά του οδηγού. Ο 53χρονος βρέθηκε με το κρανίο του λιωμένο. Ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.

Η τροχαία καταρτίζει πόρισμα για τα αίτια του δυστυχήματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο που διενέργησαν η τροχαία και η ασφαλιστική εταιρεία προκύπτει ότι το όχημα δεν είχε κάποιο μηχανολογικό πρόβλημα, καθώς πρόσφατα είχε περάσει από το ΚΤΕΟ και τα ελαστικά του ήταν καινούργια.

Βαρύ είναι το κλίμα στους εργαζόμενους του Δήμου Αλίμου μετά τον άδικο θάνατο του 53χρονου. Σήμερα οι υπηρεσίες του δήμου θα μείνουν κλειστές. Όπως αναφέρει στην “Α” ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο δήμος θα καλύψει τα έξοδα της κηδείας και θα υπάρξει μέριμνα για τη στήριξη της πενταμελούς οικογένειας.

Παράσταση διαμαρτυρίας

Χθες το πρωί έφοδο πραγματοποίησαν συνδικαλιστές της ΠΟΕ - ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας ζητώντας να έχουν συνάντηση με την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου. Οι συνδικαλιστές τελικώς συναντήθηκαν με τον γ.γ. Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, ο οποίος δεσμεύτηκε για συνάντηση της ΠΟΕ - ΟΤΑ με την υπουργό την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Νεφελούδης ενημέρωσε τους συνδικαλιστές ότι την τελευταία διετία το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας έχει διενεργήσει συνολικά 1.564 ελέγχους και υπέβαλε 195 μηνυτήριες αναφορές. Το 2016 διενεργήθηκαν 416 έλεγχοι σε ΟΤΑ και υπεβλήθησαν 40 μηνύσεις / μηνυτήριες αναφορές. Το 2017 διενεργήθηκαν 602 έλεγχοι και υπεβλήθησαν 95 μηνυτήριες αναφορές. Το τρέχον έτος και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018 έχουν διενεργηθεί 546 έλεγχοι και υπεβλήθησαν 60 μηνύσεις / μηνυτήριες αναφορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL