Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Μικραίνει ο «Μεγάλος Περίπατος»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μικραίνει ο «Μεγάλος Περίπατος»

Την απόφαση να δοθεί μία επιπλέον λωρίδα κυκλοφορίας, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Πανεπιστημίου έλαβε χθες το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κ.Μπακογιάννης, η πιλοτική δοκιμή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της οδού Πανεπιστημίου ξεκίνησε με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, ωστόσο εν όψει της αξιολόγησης της α' φάσης κυκλοφοριακών ρυθμίσεων. «προχωράμε στη διατήρηση των λωρίδων κυκλοφορίας για τα Ι.Χ. σε τρεις και στην προσθήκη μίας επιπλέον λωρίδας για τη διέλευση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αυστηρά οριοθετημένης».

Ο επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης», Νάσος Ηλιόπουλος, κατηγόρησε τη δημοτική αρχή ότι με την πρακτική της «ακύρωσε τη διάθεση για συνεργασία» της παράταξής του.

Συγκεκριμένα, έκανε λόγο για μεγάλη προχειρότητα, ασυδοσία και έλλειψη διαβούλευσης. «Θα φανεί αν πρόκειται για κάτι πειραματικό, ή αν όλα αυτά έγιναν έτσι, προκειμένου η πόλη να συνηθίσει κάτι προαποφασισμένο». Ωστόσο σημείωσε ότι αυτός «ο λάθος δρόμος της υλοποίησης που έχει ακολουθηθεί», δεν ακυρώνει την πραγματική ανάγκη για την πόλη να υπάρξει ένα ζωντανό κέντρο.

Στο πλαίσιο αυτό κατέθεσε εννέα προτάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν ο περιορισμός των βραχυχρόνιων μισθώσεων διαμερισμάτων, η 24ωρη λειτουργία του ΜΕΤΡΟ, η αξιοποίηση άδειων δημόσιων κτιρίων, η στήριξη της επαναφοράς του κέντρου της Αθήνας ως επιλογής μόνιμης κατοικίας κ.ά. 

Χθες, ανακοίνωση εξέδωσε και η «Ανοιχτή Πόλη», τονίζοντας ότι «η υλοποίηση από τη Δημοτική Αρχή του “Μεγάλου Περιπάτου” δυστυχώς χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και ασυδοσία, ενώ έχει πια αποκτήσει και χαρακτηριστικά καψονιού για τους κατοίκους και τους χρήστες της πόλης, ακυρώνοντας μια πραγματική ανάγκη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL