Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
«Ανοιχτή Πόλη»: Ο Δήμος Αθηναίων να πάρει θέση για την επαναφορά διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ανοιχτή Πόλη»: Ο Δήμος Αθηναίων να πάρει θέση για την επαναφορά διαφημιστικών πινακίδων στους δρόμους

Την «χωρίς διαδικασία διαβούλευσης» Κοινή Υπουργική Απόφαση για επαναφορά των υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων στο οδικό δίκτυο της χώρας και τους δρόμους των πόλεων, αναδεικνύει η «Ανοιχτή Πόλη» με ανακοίνωσή της.

«Η απόφαση αυτή συνιστά προφανή απειλή για την ασφάλεια των πολιτών, όπως επισημαίνεται από το σύλλογο θυμάτων τροχαίων SOSTE, ενώ έρχεται σε αντίθεση και με τις αποφάσεις του ΣτΕ, με βάση τις οποίες οι διαφημιστικές πινακίδες απομακρύνθηκαν ως παράνομες από τους δρόμους το 2010», τονίζει η δημοτική παράταξη της Αθήνας.

Παράλληλα, στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο μόνος τρόπος να την κατανοήσουμε είναι ο υπερβάλλων ζήλος με τον οποίο η κυβέρνηση σπεύδει να εξυπηρετήσει συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, ακόμα και όταν αυτά συγκρούονται με το δημόσιο όφελος».

«Η "Ανοιχτή Πόλη" καλεί τη Δημοτική Αρχή να μην μείνει απαθής. Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να πάρει θέση ενάντια σε αυτήν την κυβερνητική πρωτοβουλία, υπερασπιζόμενος την ασφάλεια των κατοίκων, των εργαζομένων και των επισκεπτών της πόλης», υπογραμμίζει η «Ανοιχτή Πόλη».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL