Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηλιόπουλος: Τα παγκάκια φέρνουν τους πρόσφυγες;

Eurokinissi

"Συνιστά απανθρωπιά να σκέφτεσαι πως θα κάνεις τη ζωή δύσκολη σε βασανισμένους ανθρώπους" σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος και κάλεσε τη δημοτική αρχή να διεκδικήσει χώρους φιλοξενίας, "η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση ανθρώπων είναι η ανθρώπινη"

Μνημείο απανθρωπιάς και ανορθολογισμού, χαρακτήρισε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Ν. Ηλιόπουλος, την απόφαση να απομακρυνθούν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας, από το Δ. Αθηναίων ώστε να μην μπορούν οι πρόσφυγες, να κάθονται εκεί με το πρόσχημα, ότι ενοχλούν τους περιοίκους.

"Συνιστά απανθρωπιά να σκέφτεσαι πως θα κάνεις τη ζωή δύσκολη σε βασανισμένους ανθρώπους" σημείωσε ο Ν. Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στο facebook.

Ακολουθεί η ανάρτηση του Ν. Ηλιόπουλου

Η απόφαση να απομακρυνθούν τα παγκάκια από την πλατεία Βικτωρίας αποτελεί μνημείο απανθρωπιάς και ανορθολογισμού. Συνιστά απανθρωπιά να σκέφτεσαι πως θα κάνεις τη ζωή δύσκολη σε βασανισμένους ανθρώπους. Ταυτόχρονα είναι βαθιά ανορθολογικό να πιστεύεις ότι με αυτό τον τρόπο θα αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε πρόβλημα.

Το μόνο αποτέλεσμα είναι η υποβάθμιση μιας ιστορικής και όμορφης πλατείας της πόλης μας.

Από την πρώτη στιγμή και με οργανωμένο τρόπο κάτοικοι και επαγγελματίες της γειτονιάς ζήτησαν να βρεθούν χώροι φιλοξενίας για τους πρόσφυγες. Η μοναδική λύση που διασφαλίζει τόσο τα δικαιώματα αναγνωρισμένων προσφύγων όσο και την αξιοπρέπεια και την καθημερινότητα μιας ολόκληρης γειτονιάς.

Καλούμε την δημοτική αρχή να επανατοποθετήσει άμεσα τα παγκάκια στην πλατεία και να διεκδικήσει από την κυβέρνηση την ενοικίαση κατάλληλων για φιλοξενία χώρων. Όπως πολύ σωστά έχει γραφτεί: "η μόνη ρεαλιστική μεταχείριση ανθρώπων είναι η ανθρώπινη".

 

 

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή την καταγγελία της Ανοιχτής Πόλης για τα παγκάκια στην Πλ. Βικτωρίας

Τι έγιναν τα παγκάκια της πλατείας Βικτωρίας;

Ο Δήμος Αθηναίων «ξηλώνει» παγκάκια στην πλατεία Βικτωρίας για να διώξει πρόσφυγες

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις