Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Ρένα Δούρου: “Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι … οι πολίτες”
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: “Τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι … οι πολίτες”

Σοβαρές ανησυχίες προκαλεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το πάγωμα των διαδικασιών έκδοσης νέων προσκλήσεων ή εντάξεων πράξεων στο ΕΣΠΑ, αναφέρει η Ρένα Δούρου για την απόφαση της κυβέρνησης να παγώσει τα έργα ΕΣΠΑ

Και τούτο γιατί θέτει σε αμφισβήτηση σοβαρές δράσεις που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ και β΄ βαθμού και κατ’ επέκταση την ικανοποίηση των αναγκών των τοπικών κοινωνιών και των πολιτών.

Σε καμία περίπτωση η εντατικοποίηση των προσπαθειών σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν πρέπει να λειτουργήσει σε βάρος του μέχρι σήμερα σχεδιασμού άλλων δράσεων.

Ειδικά όταν αυτός ο σχεδιασμός αφορά για παράδειγμα δημόσιες υποδομές όπως κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα και δράσεις για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, κ.ά., που η σημερινή καθυστέρησή τους τελικά θα ακυρώσει την υλοποίηση τους. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Υπουργείο Ανάπτυξης οφείλει να διασφαλίσει νέους πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία  και άλλες πηγές για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της και όχι να παγώνει τον μεσο-μακροπρόθεσμο σχεδιασμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο θεσμός διακυβέρνησης που βρίσκεται πιο κοντά στους αγώνες και τις αγωνίες των πολιτών, ειδικά μάλιστα σήμερα, στην περίοδο της μεγάλης δοκιμασίας, πρέπει να υποστηρίζεται με κάθε μέσο από την κεντρική εξουσία.

Επειδή λοιπόν το έργο των οργανισμών ΤΑ είναι το αναντικατάστατο αποκούμπι της κοινωνίας, οφείλει η κυβέρνηση να μην το υπονομεύει. Να μην το βάζει σε... αντιδιαστολή με την εθνική προσπάθεια προστασίας της υγείας των πολιτών. Άλλωστε και η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποδεδειγμένα έχει συμβάλλει στην προστασία και υπεράσπιση της υγείας των πολιτών.

Η αποστολή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ήταν, είναι και θα παραμείνει στο πλευρό των συμπολιτών μας. Κανείς δεν έχει δικαίωμα να την αποδυναμώσει. Αλλιώς τον λογαριασμό θα τον πληρώσουν πάλι … οι πολίτες”, παρατήρησε, ερωτηθείσα σχετικά, η Ρένα Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL