Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Εκκληση της "Ανοιχτής Πόλης" προς τον Κ. Μπακογιάννη: / Έκκληση της "Ανοιχτής Πόλης" προς τον Κ. Μπακογιάννη: Να στηριχθούν οι δομές του δήμου κατά της έμφυλης βίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκκληση της "Ανοιχτής Πόλης" προς τον Κ. Μπακογιάννη: / Έκκληση της "Ανοιχτής Πόλης" προς τον Κ. Μπακογιάννη: Να στηριχθούν οι δομές του δήμου κατά της έμφυλης βίας

Με τις επιθέσεις κατά των γυναικών να αυξάνονται εξαιτίας της τεταμένης ψυχολογικής κατάστασης των πολιτών από τη στιγμή της έξαρσης του κορωνοϊού και εξαιτίας της οικονομικής αβεβαιότητας των ημερών, η «Ανοιχτή Πόλη» απευθύνει έκκληση στον δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη να ενισχύσει τις δομές υποστήριξης για τα θύματα της έμφυλης βίας.

"Τα θύματα βρίσκουν κλειστές πόρτες"

Η «Ανοιχτή Πόλη» καταγγέλλει, λοιπόν, ότι «δεν επιτρέπεται, τη στιγμή που τα περιστατικά αυξάνονται, τα θύματα να βρίσκουν τις πόρτες του Ξενώνα Φιλοξενίας του Δήμου Αθηναίων κλειστές σύμφωνα με κάποιες καταγγελίες». «Η δικαιολογημένη κυριαρχία του κορωνοϊού στον δημόσιο διάλογο δεν πρέπει να σπρώξει κάτω από το χαλί της επικαιρότητας την ευθύνη που έχει ο Δήμος Αθηναίων να υποστηρίξει τα θύματα της έμφυλης βίας, στα οποία οι επιπτώσεις των περιορισμών κίνησης μπορούν να φτάσουν μέχρι την απειλή της ίδιας της ζωής τους» υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».

"Αναγκαίο το κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό"

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η «Ανοιχτή Πόλη» τονίζει πως «είναι απαραίτητο να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η δυνατότητα υποστήριξης και ασφαλούς φιλοξενίας των θυμάτων, λαμβάνοντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις που προκύπτουν από τις υγειονομικές απαιτήσεις των ημερών και στελεχώνοντας τις δομές με κατάλληλα ειδικευμένο προσωπικό».

«Η απειλή του κορωνοϊού δυστυχώς δεν διαγράφει, αλλά ίσως αντίθετα οξύνει άλλες απειλές που κάποιες και κάποιοι από εμάς αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητά μας» υπογραμμίζει η «Ανοιχτή Πόλη» για να καταλήξει: «Ο Δήμος Αθηναίων οφείλει να μην αφήσει κανέναν δημότη του απροστάτευτο».

Πρωτοβουλίες από Συνήγορο του Πολίτη και ΟΗΕ

Υπενθυμίζουμε ότι για το ζήτημα της προστασίας των θυμάτων έμφυλης βίας και ενδοοικογενειακής βίας είχε παρέμβει προ ημερών και ο Συνήγορος του Πολίτη με πολυσέλιδη επιστολή του προς τα μέλη της κυβέρνησης, ενώ είχε προηγηθεί παρέμβαση παγκόσμιας εμβέλειας προς τις κυβερνήσεις από τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες με την έκκληση για την προστασία των θυμάτων που υφίστανται έμφυλη βία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL