Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ρ.Δούρου: Το δημόσιο σύστημα υγείας μόνο ανάχωμα κατά της πανδημίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρ.Δούρου: Το δημόσιο σύστημα υγείας μόνο ανάχωμα κατά της πανδημίας

Την άμεση σύσταση Περιφερειακού Κέντρου Δειγματοληψιών, ζητά από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, η «Δύναμη Ζωής», συμβάλλοντας στην αλυσίδα αλληλεγγύης κατά της πανδημίας, μέσα από την κατάθεση συγκεκριμένων, ρεαλιστικών και άμεσα υλοποιήσιμων προτάσεων.

«Η Περιφέρεια Αττικής οφείλει να χρησιμοποιήσει τις αρμοδιότητες που διαθέτει για την πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για την προστασία της υγείας των συμπολιτών μας. Ειδικά μάλιστα στη σημερινή συγκυρία επιβάλλεται να σκεφτόμαστε δημιουργικά και να λειτουργούμε αποτελεσματικά για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Το μόνου αποτελεσματικού αναχώματος απέναντι στην πανδημία», δήλωσε η επικεφαλής της Δύναμης Ζωής, Ρένα Δούρου.

Η ίδια προσθέτει ότι η στήριξη του δημόσιου συστήματος υγείας «πρέπει να είναι ο στόχος που διαμορφώνει τα μέσα. Η Περιφέρεια Αττικής διαθέτει και την υποδομή και τα μέσα για την επίτευξη του στόχου αυτού. Η σύσταση Περιφερειακού Κέντρου Δειγματοληψιών εντάσσεται σε αυτή την κατεύθυνση».

«Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη την επιστημονική χρησιμότητα των μοριακών τεστ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Αττικής, μπορεί, κάνοντας χρήση της δυνατότητας που της παρέχει το άρθρο 24, της από 14 Μαρτίου 2020, Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ Α64), να προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή στην πρόσληψη επαρκούς αριθμού εξειδικευμένου προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό) ανά Περιφερειακή Ενότητα, με στόχο τη σύσταση αξιόπιστου και αποτελεσματικού μηχανισμού λήψης ικανού αριθμού δειγμάτων σε καθημερινή βάση. Ενός μηχανισμού που θα μπορεί να εξυπηρετεί τους πολίτες και κατ' οίκον», επεσήμανε η Ρ.Δούρου.

Ακόμη επεσήμανε ότι «για την επεξεργασία των δειγμάτων να προβεί σε προγραμματική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών (Ιατρική Σχολή) και τα δημόσια εργαστήρια που διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή».

Παράλληλα, η «Δύναμη Ζωής» καλεί τη σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να προχωρήσει με κατεπείγουσα διαδικασία στην ενίσχυση και στελέχωση των Υπηρεσιών Υγείας της Περιφέρειας Αττικής, όπως οι αρμοδιότητές τους απορρέουν από τον Οργανισμό Υπηρεσίας της Περιφέρειας και αφορούν στη συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη ευπαθών ομάδων, την ενημέρωση για την αντιμετώπιση των ασθενειών, την επιδημιολογική τους επιτήρηση.

Στο πλαίσιο αυτό να προχωρήσει στην πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, εποπτών υγείας, εποπτών για τις Λαϊκές Αγορές.  Όπως έπραξαν ήδη αντίστοιχοι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Αυτές οι προσλήψεις είναι σήμερα περισσότερο από ποτέ αναγκαίες για να λειτουργήσουν αποτελεσματικά προς όφελος των πολιτών οι Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL