Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Δύναμη Ζωής: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθαριότητας στις Υπηρεσίες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δύναμη Ζωής: Να λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καθαριότητας στις Υπηρεσίες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης

Να λύσει άμεσα το πρόβλημα της καθαριότητας στις Υπηρεσίες Διευθύνσεων Εκπαίδευσης η διοίκηση της Περιφέρειας ζητάει, με ανακοίνωσή της η περιφερειακή παράταξη «Δύναμη Ζωής».

«Καλούμε τη διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες, και να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος, στη βάση της θεσμικής της υποχρέωσης κι ενώ όφειλε από τον Σεπτέμβριο 2019 που ανέλαβε, να έχει προχωρήσει στην διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες καθαριότητας καθώς γνώριζε ότι αυτή που είχε συναφθεί επρόκειτο να λήξει στις 31.01.2020» αναφέρει η «Δύναμη Ζωής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Την έλλειψη καθαριότητας στους χώρους των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Αττικής καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ζητώντας από τη Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής να τους παράσχει τα «αυτονόητα, τα οποία αποτελούν υποχρεώσεις της προς τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της Αττικής», όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Σε απάντησή της η Διοίκηση της Περιφέρειας κάνει λόγο για “παραπληροφόρηση” από την πλευρά των εργαζομένων και δεσμεύεται σε... μη λύση!!!

Για τη Δύναμη Ζωής αυτά τα «αυτονόητα» είναι τα απολύτως απαραίτητα για χώρους εργασίας και υποδοχής πολιτών όπου προσέρχονται καθημερινά, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, άτομα με αναπηρία. Ειδικά μάλιστα στην περίοδο έξαρσης της γρίπης.

Η διασφάλιση κατάλληλων συνθηκών υγιεινής και σε αυτούς τους χώρους εργασίας των υπαλλήλων των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, ήτανε είναι προτεραιότητα, όχι μόνο για τη Δύναμη Ζωής αλλά για κάθε πολίτη. Το ζήτημα δεν είναι παραταξιακό αλλά αφορά στη διασφάλιση των στοιχειωδώς αποδεκτών συνθηκών δουλειάς σε δημόσια υπηρεσία.

Στο πλαίσιο αυτό η Διοίκηση της Περιφέρειας πρέπει να πάψει να αδιαφορεί. Το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας από τις 31 Ιανουαρίου, πρέπει να λυθεί άμεσα.

Καλούμε τη Διοίκηση της Περιφέρειας να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους και τους πολίτες, και να προχωρήσει με κατεπείγουσες διαδικασίες για την επίλυση του προβλήματος, στη βάση της θεσμικής της υποχρέωσης κι ενώ όφειλε από τον Σεπτέμβριο 2019 που ανέλαβε, να έχει προχωρήσει στην διαδικασία σύναψης νέων συμβάσεων για τις υπηρεσίες καθαριότητας καθώς γνώριζε ότι αυτή που είχε συναφθεί επρόκειτο να λήξει στις 31.01.2020.

Για την ιστορία, θυμίζουμε ότι η Διοίκηση της Δύναμης Ζωής διασφάλισε την στέγαση των Υπηρεσιών σε ένα ενιαίο κτίριο (αντί για 5 στο παρελθόν) σύγχρονο και νεόδμητο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από μέσα σταθερής τροχιάς (Μετρό στάση Μεταξουργείο), για την καλύτερη εξυπηρέτηση των υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονέων τους. Επίσης, φρόντισε να υπάρξουν συμβάσεις αφενός για την καθαριότητα του χώρου και αφετέρου για την φύλαξη αυτού. Με αφορμή την μεταστέγαση αγοράστηκε σύγχρονος ηλεκτρονικός και γραφειακός εξοπλισμός».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL