Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C22.4°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C20.2°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.5°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C20.1°C
2 BF 42%
"Η κυβέρνηση δαιμονοποιεί τις συναθροίσεις, όσους οργανώνονται και κινητοποιούνται - Δικαίωμα όλων μια πόλη Ανοικτή"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Η κυβέρνηση δαιμονοποιεί τις συναθροίσεις, όσους οργανώνονται και κινητοποιούνται - Δικαίωμα όλων μια πόλη Ανοικτή"

Και συνεχίζει: "Τόσο στην επέτειο του Πολυτεχνείου, όσο και σήμερα, παρατηρούμε το παράδοξο, με κυβερνητικές εντολές η ΕΛ.ΑΣ. να θέτει κυριολεκτικά σε αποκλεισμό όλο το κέντρο της Αθήνας".

Με “ζώνες ασφαλείας”, με αποκλεισμένους δρόμους και ολόκληρες περιοχές, με αναστολές δρομολογίων μαζικών μέσων μεταφοράς, με ακροβολισμένους “παρατηρητές ασφαλείας”, σήμερα που κλείνουν 11 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, είναι η ΕΛ.ΑΣ. εκείνη που κλείνει κυριολεκτικά όλο το κέντρο της πόλης για τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον μεθοδευμένης τρομολαγνείας που μέρες τώρα καλλιεργείται καθημερινά με αστυνομικές επιδείξεις ισχύος, με τακτικά κρούσματα παραβίασης ατομικών δικαιωμάτων από τα όργανα της τάξης και με τελεσίγραφα υπουργικού τσαμπουκά.

Προφανώς πρόκειται για πρόδηλη παραδοχή της αδυναμίας της κυβέρνησης να παρέχει την ασφάλεια που αρμόζει σε συνθήκες δημοκρατίας. Η στέρηση δικαιωμάτων δεν μπορεί να είναι βάση για την ασφάλεια.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν ωστόσο σαφή θέση σχετικά με το δικαίωμά τους σε μια πόλη ανοιχτή – μια πόλη όπου ζουν, συναντιούνται, διασκεδάζουν, διαμαρτύρονται, μετακινούνται, εκφράζονται, χωρίς φράγματα και χωρίς φύλακες που τους επιτηρούν. Το δικαίωμά τους αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο και αυτό θα επαναλάβουν και σήμερα στις συγκεντρώσεις τιμής και μνήμης για τον Αλέξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL