Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Σήμερα οι εκλογές της ΚΕΔΕ / Σήμερα οι εκλογές της ΚΕΔΕ: Στη μάχη η "Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία" με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα οι εκλογές της ΚΕΔΕ / Σήμερα οι εκλογές της ΚΕΔΕ: Στη μάχη η "Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία" με επικεφαλής τον Απ. Καλογιάννη

Το μήνυμά της στρέφεται ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιδιώκει να επιβάλει η κυβέρνηση της Ν.Δ. στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ταυτόχρονα στέλνει ενωτικό κάλεσμα προς τις προοδευτικές δυνάμεις. Ενδεικτικό είναι ότι του συνδυασμού ηγείται ο υπερκομματικός δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και συμμετέχουν αιρετοί από τον προοδευτικό χώρο. Τη νέα παράταξη στηρίζει η “Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία”, που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ.

Με την παρουσία της, η “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” επιδιώκει να διαμορφώσει ενιαία και ενωτική στάση των προοδευτικών δυνάμεων της Αυτοδιοίκησης με σκοπό τη διαμόρφωση των ευρύτερων δυνατών πολιτικών και κοινωνικών συμμαχιών. Σ’ αυτό το πλαίσιο, η “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” πρόκειται να δώσει μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των υπηρεσιών της Αυτοδιοίκησης και ταυτόχρονα δεσμεύεται να αντιπαλέψει νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την Αυτοδιοίκηση που αποτυπώνονται στην εκχώρηση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτες.

Έτσι, η “Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία” θα δώσει σήμερα τη μάχη για να ενισχύσει τις δυνάμεις της στο 31μελές Δ.Σ. της ΚΕΔΕ. Η “γαλάζια” παράταξη κατεβαίνει σε ενιαίο ψηφοδέλτιο μεν, με δύο στρατόπεδα δε. Από τη μία πλευρά είναι ο Δημήτρης Παπαστεργίου, δήμαρχος Τρικάλων, και από την άλλη είναι ο Λάζαρος Κυρίζογλου, επί πέντε θητείες δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης.

Επίσης, δικό του συνδυασμό κατεβάζει ο Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, που συγκεντρώνει αιρετούς από όλους τους χώρους. Τέλος, ψηφοδέλτιο κατεβάζει η Λαϊκή Συσπείρωση. Στη γενική συνέλευση συμμετέχουν 528 εκλέκτορες.

Από αυτούς οι 332 είναι δήμαρχοι και συμμετέχουν ex officio και οι 178 εκλεγμένοι για τη γενική συνέλευση δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων. Τέλος, συμμετέχουν ex officio οι 18 δημοτικοί σύμβουλοι που επανεξελέγησαν και ήταν μέλη του απερχόμενου διοικητικού και εποπτικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ.

Στο ψηφοδέλτιο της “Προοδευτικής Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας” με επικεφαλής τον δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη συμμετέχουν οι δήμαρχοι Αγίου Ευστρατίου Μαρία Κακαλή, Βύρωνα Άκης Κατωπόδης, Νισύρου Χριστοφής Κορωναίος, Μήλου Μανώλης Μικέλης, Καντάνου - Σελίνου Αντώνης Περράκης, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο είναι οι Γιώργος Ακριβούλης (Κιλελέρ), Βαγγέλης Βαλιώτης (Σπάρτη), Κωνσταντίνος Δρακονταειδής (Λευκάδα), Νάσος Ηλιόπουλος (Αθηναίων), Ζαχαρίας Καλογεράκης (Μινώα Πεδιάδας), Μαρία Καλουδιώτη (Ηράκλειο), Σταύρος Καμμένος (Αγρίνιο), Τίνα Καφατσάκη - Βλάχου (Ζωγράφου), Ανδρέας Κουράκης (Θεσσαλονίκη), Γιώργος Κυριλλίδης (Αμπελόκηποι - Μενεμένη), Δημήτρης Μπίρμπας (Αιγάλεω), Λάζαρος Νατσής (Ιωάννινα), Γιώτα Πούλου (Λιβαδειά), Γιώργος Σούλτης (Λάρισα), Γιώργος Χατζηθεοδώρου (Ξάνθη).

Για το Εποπτικό Συμβούλιο, η Προοδευτική Αυτοδιοικητική Συνεργασία προτείνει τον Γιάννη Σταθόπουλο (δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παρασκευής) και τον Νίκο Σαράντη (δημοτικός σύμβουλος Αγ. Αναργύρων - Καματερού).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL