Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Ν. Ηλιόπουλος: Αργά αντανακλαστικά, τραυματισμένη παράταξη για τον κύριο Μπακογιάννη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Ηλιόπουλος: Αργά αντανακλαστικά, τραυματισμένη παράταξη για τον κύριο Μπακογιάννη

Μετά τις σημερινές εξελίξεις, ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος δηλώνει:

Η καλή είδηση της ημέρας είναι αναμφίβολα οι δύο παραιτήσεις, της κυρίας Γκαγκάκη και της κυρίας Λυκούδη, από θέσεις ευθύνης στο δήμο Αθηναίων. Υπενθυμίζω ότι η πρώτη θεώρησε ξεκαρδιστική είδηση την ασέλγεια σε βάρος φοιτήτριας και η δεύτερη, το 2011, συμμετείχε μαζί με τον Ηλία Κασιδιάρη σε συγκέντρωση που εξελίχτηκε σε αντιμεταναστευτικό πογκρόμ.

Η Ανοιχτή Πόλη εξαρχής είχε πει το αυτονόητο: ότι ο Δήμος Αθηναίων οφείλει έμπρακτα να καταδικάσει τον σεξισμό και τον ρατσισμό, καθώς και να ζητήσει την παραίτηση και των δύο. Εν τέλει το έπραξε.

Αναδεικνύεται όμως και στις δύο περιπτώσεις ένα ουσιαστικό θέμα ευθύνης για τον κ. Μπακογιάννη. Πρώτον, ο δήμαρχος έμεινε σιωπηλός για μέρες μη σχολιάζοντας την σεξιστική συμπεριφορά της κ. Γκαγκάκη, επιπλέον είχε αποδεχτεί τη ρατσιστική εισήγηση της κ. Λυκούδη για την αναστολή λειτουργίας του σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας.

Η Ανοιχτή Πόλη θα θέσει εκ νέου το θέμα και ευελπιστούμε ότι σύντομα το Πακιστανικό Σχολείο θα λειτουργήσει απρόσκοπτα. Τέλος, ευελπιστούμε ότι οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι θα παραιτηθούν και από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Σε περίπτωση όμως που αυτό δεν συμβεί, θεωρούμε αυτονόητο ότι δεν θα συνεχίσουν να αποτελούν μέλη της παράταξης του κ. Μπακογιάννη. Ο αγώνας για μια πόλη χωρίς σεξισμό και ρατσισμό, για μια πόλη ανοιχτή σε όλες και όλους, συνεχίζεται.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος της Αθήνας, Κ. Μπακογιάννης έκανε αποδεκτές μετά τις αντιδράσεις τις παραιτήσεις της Κατ. Γκαγκάνη και της Δημ. Λυκούδη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL