Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού των ΟΤΑ

«Στη συνάντηση διατυπώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της για την απόσυρση των διατάξεων του "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου, οι οποίες επιτρέπουν την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, σε ιδιώτες χωρίς να απαιτείται απόδειξη αδυναμίας υλοποίησης του έργου από τους δήμους με ίδια μέσα»

Με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού - Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της ΚΕ Πάνο Σκουρλέτη, το μέλος της Κ.Ε. και της Συντονιστικής Γραμματείας του Τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Δημήτρη Μπίρμπα, τον συντονιστή του τμήματος Εργατικής Πολιτικής, Γιάννη Τοπαλιάν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «στη συνάντηση διατυπώθηκε εκ μέρους της Ομοσπονδίας η θέση της για την απόσυρση των διατάξεων του "αναπτυξιακού" νομοσχεδίου, οι οποίες επιτρέπουν την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων, (όπως και αυτών της συντήρησης πρασίνου και του ηλεκτροφωτισμού) σε ιδιώτες και μάλιστα χωρίς να απαιτείται απόδειξη αδυναμίας υλοποίησης του έργου από τους δήμους με ίδια μέσα».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκε καταρχάς η απόλυτη συμφωνία του για την απόσυρση των επίμαχων διατάξεων, αλλά και η συνολική διαφωνία του με την κατεύθυνση και τις προβλέψεις του νομοσχεδίου.

Οι συγκεκριμένες διατάξεις ακυρώνουν τις ρυθμίσεις που είχε εισαγάγει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες «διασφάλιζαν ότι οι δήμοι που διέθεταν το απαραίτητο προσωπικό και τα μέσα θα υλοποιούσαν οι ίδιοι το έργο της καθαριότητας, χωρίς αδικαιολόγητες αναθέσεις σε τρίτους και τη διόγκωση των ανταποδοτικών χρεώσεων των δημοτών».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προώθησε τους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στους δήμους, σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές τους, θέτοντας ταυτόχρονα τέλος στο καθεστώς εργασιακής ομηρίας για έναν σημαντικό αριθμό εργαζομένων, οι οποίοι απασχολούνταν περιστασιακά, ως συμβασιούχοι, καλύπτοντας ωστόσο πάγιες ανάγκες».

Στη συνάντηση επισημάνθηκε από τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ ότι «η κυβέρνηση κινείται και σε αυτή την περίπτωση, εμμονικά σε μια ακραία νεοφιλελεύθερη κατεύθυνση που ευνοεί την ιδιωτικοποίηση κρίσιμων τομέων και υπηρεσιών δημόσιου χαρακτήρα, ωθώντας παράλληλα στην απαξίωση των υφιστάμενων δομών καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Εκφράστηκε επίσης, η πλήρης συμπαράσταση στους αγώνες και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων για την απόσυρση των διατάξεων και τη διασφάλιση της εργασίας τους.

Από πλευρά της ΠΟΠ - ΟΤΑ, ήταν ο πρόεδρος Μάρκος Δαρδαμάνης, ο γγ της Ομοσπονδίας, Νίκος Πελεγίνης, ο Οργανωτικός Γραμματέας, Φώτης Πανοσκάλτσης και ο Σύμβουλος Δημοσίων Σχέσεων, Σάκης Καββαδίας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις