Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Παράταση της λειτουργίας της χωματερής της Φυλής προαναγγέλλει ο Γ. Πατούλης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράταση της λειτουργίας της χωματερής της Φυλής προαναγγέλλει ο Γ. Πατούλης

«Θα δράσουμε μέσα στο πνεύμα εκείνο, του να μην γεμίσει η Αττική σκουπίδια, να μην γεμίσει η Ακρόπολη σκουπίδια» σημείωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ενημερώνοντας τη Βουλή για τις περιβαλλοντικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής. Προανήγγειλε παράταση της λειτουργίας της χωματερής στην Φυλή παρατηρώντας ότι στην Περιφέρεια Αττικής θάβεται το 90% των σύμμεικτων απορριμμάτων, το μεγαλύτερο ποσοστό για περιφέρεια της Ευρώπης. Ο Γ. Πατούλης συμπλήρωσε ότι «έχουμε πολύ δρόμο ακόμη να διανύσουμε» μέχρι να φτάσει η Αττική στα ευρωπαϊκά επίπεδα ταφής του 10%-20% του σύμμεικτου απορρίμματος.

Ο Γ. Πατούλης υποστήριξε ότι «πρέπει να γίνει ένας ανασχεδιασμός προγραμμάτων πρόληψης και επαναχρησιμοποίησης» των σκουπιδιών. Τόνισε ότι οι επιδόσεις κάθε δήμου στους στόχους ανακύκλωσης θα αποτυπωθούν δημοσίως ώστε να υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ τους «μέσα από μία διάθεση ευγενούς άμιλλας». Αντίστοιχης νοοτροπίας πολιτική θα ακολουθηθεί και στα σχολεία, με ανταγωνισμό μεταξύ των σχολείων για τον «πρωταθλητή» της ανακύκλωσης. Πάντως, ο περιφερειάρχης Αττικής ξεκαθάρισε ότι επιθυμεί μείωση του όγκου των σκουπιδιών που καταλήγουν στη χωματερή κι όχι επέκταση των ΧΥΤΑ, αποκλείοντας την αξιοποίηση του λατομείου Μουσαμά.

Π. Κόκκαλης: Eξορύξεις και απανθρακοποίηση δεν συμβαδίζουν

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κόκκαλης χαιρέτισε τη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για απανθρακοποίηση της χώρας ώς το 2028, τόνισε όμως ότι η δέσμευση αυτή δεν συμβαδίζει με τις εξορύξεις υδρογονανθράκων εκφράζοντας την «ανησυχία» και την «αντίθεσή» του στην κύρωση των σχετικών συμβάσεων, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της Κομισιόν για τις περιβαλλοντικές πολιτικές της κυβέρνησης, ιδιαίτερα στο ζήτημα της διαχείρισης των αποβλήτων και της κυβερνητικής πρόθεσης να μειώσει στόχους του εθνικού σχεδιασμού «χωρίς να λάβει υπόψη της το νέο νομοθετικό πακέτο για τα απόβλητα και τους στόχους που αυτό θέτει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL