Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
8.6°C14.6°C
1 BF 87%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
8.1°C13.5°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
11.0°C14.9°C
2 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C15.8°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.2°C
0 BF 100%
Αιγάλεω: / Αιγάλεω: Μετεγκατάσταση οκτώ σχολείων λόγω καθυστερήσεων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αιγάλεω: / Αιγάλεω: Μετεγκατάσταση οκτώ σχολείων λόγω καθυστερήσεων

Στην εταιρεία του δημοσίου Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. επιρρίπτει την ευθύνη ο απερχόμενος δήμαρχος Αιγάλεω, Δημ. Μπίρμπας για την καθυστέρηση επισκευών στις σχολικές εγκαταστάσεις της πόλης του Αιγάλεω από φθορές που προκλήθηκαν από τον σεισμό της 19ης Ιουλίου με αποτέλεσμα τα οκτώ σχολεία να πρέπει να συστεγαστούν.

Ο Δημ. Μπίρμπας, αφού ξεκαθαρίζει ότι μετά τον σεισμό δόθηκε προτεραιότητα στα σχολεία να ελεγχθούν από τους μηχανισμούς της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου Αιγάλεω, ενημερώνει πως άμεσα έστειλε αίτημα στην Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. προκειμένου να γίνει διαπιστώνει στην καταλληλότητα ή μη των σχολικών κτηρίων. Ο Δημ. Μπίρμπας τονίζει ότι τα πρώτα σημαντικά προβλήματα εντοπίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο, Εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο και το 11ο Δημοτικό.

“Είχαμε την τύχη να υπάρχει ενεργή σύμβαση και εργολαβία, για τα σχολικά κτίρια από το πρόγραμμα Φιλόδημος, όπου ο Δήμος έχει ενταχθεί με πρόταση της διοίκησης. Έτσι, σε συνεργασία με τα τεχνικά συνεργεία του Δήμου δόθηκε η δυνατότητα να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών μικρού χαρακτήρα εκτός των προαναφερθέντων και σε άλλα συγκροτήματα με προτεραιότητα το 7ο Δημοτικό, το 10ο Δημοτικό, το 17ο Δημοτικό και Ειδικό Δημοτικό, το 2ο Γυμνάσιο, το 9ο Νηπιαγωγείο ήδη από τις 19 Αυγούστου, ημερομηνία που υποδεικνύει τον ένα μήνα όπου, με βάση το νόμο, απαγορεύονται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις λόγω της σεισμικής και μετασεισμικής ακολουθίας” εξήγησε ο Δημ. Μπίρμπας.

Δεδομένου ότι τόσο η Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. όσο και το υπουργείο Υποδομών δήλωσαν αδυναμία να προχωρήσουν στον δευτεροβάθμιο έλεγχο των σχολικών κτηρίων, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας με εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, την 29η Αυγούστου αποφάσισαν την μεταστέγαση των σχολείων του 1ου Γυμνασίου ως απογευματινή βάρδια στο 4ο Γυμνάσιο, το εσπερινό Γυμνάσιο - Λύκειο ως εσπερινή βάρδια στο 4ο Λύκειο, το 7ο Δημοτικό στο πρώην 15ο, το Ειδικό Δημοτικό στο πρώην 15ο, το 11ο Δημοτικό στο πρώην 2ο Λύκειο, το 17ο Δημοτικό στο 2ο Γυμνάσιο και το 5ο Δημοτικό και τα 15ο και 28ο Νηπιαγωγείο στο παράρτημα του 22ουο Νηπιαγωγείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL