Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Αγωνία για την καταλληλότητα των 107 σχολείων στον Δήμο Αχαρνών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωνία για την καταλληλότητα των 107 σχολείων στον Δήμο Αχαρνών

Με τον φόβο των διαρκών σεισμικών δονήσεων, καθώς πάλι χθες χτύπησε ο Εγκέλαδος, γονείς από τον Δήμο Αχαρνών ζητούσαν την άμεση παρέμβαση του νέου περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη κατά τη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντισεισμική θωράκιση στα σχολικά κτήρια και να λειτουργήσουν όλα κανονικά. Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με τους γονείς, σε κανένα από τα 107 σχολεία της περιοχής μετά τον σεισμό του 1999 δεν έχει δοθεί βεβαίωση καταλληλότητας, ενώ χθες, ημέρα έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, κλειστές έμειναν πέντε σχολικές μονάδες λόγω φθορών που υπέστησαν από τον σεισμό του Ιουλίου.

“Δεν μπορούμε να παρακαλάμε ο σεισμός να χτυπήσει όταν θα είναι τα σχολεία κλειστά” έλεγαν με αγωνία οι γονείς, καταγγέλλοντας την αδράνεια του υπουργείου Παιδείας και της δημόσιας εταιρείας Κτηριακές Υποδομές Α.Ε., αρμόδιας για τις σχολικές μονάδες. “Μετά από τόσα χρόνια, δεν έχει γίνει τίποτα για τα σχολεία μας. Ακόμη υπάρχουν λυόμενα κτήρια που δεν έχουν ελεγχθεί από κανέναν φορέα” υπογράμμιζαν, επισημαίνοντας πως ακόμη και σε σχολεία που λειτουργούν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στην κτηριοδομή, όπως ρωγμές στις κολώνες. “Τον περασμένο χειμώνα οι σοβάδες έπεφταν στα κεφάλια των παιδιών μας” έλεγαν με αγανάκτηση.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε πως έχει ήδη ζητήσει ενημέρωση για την κατάσταση των σχολικών μονάδων από την ΚΤΥΠ και πως προσανατολίζεται στην υπογραφή προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας με το ΤΕΕ για την παροχή τεχνικής βοήθειας. Κι ενώ το κλίμα φαινόταν να αποφορτίζεται, σφοδρή ένταση ξέσπασε μεταξύ των διαμαρτυρόμενων γονέων και του περιφερειακού συμβούλου Θ. Τζήμερου, που τους χαρακτήρισε “υποκινούμενους” από τη Λαϊκή Συσπείρωση. Όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Γ. Πατούλης ζήτησε εκ νέου τη συζήτηση του θέματος την ερχόμενη εβδομάδα.

Λόγω της σφοδρότητας της έντασης, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Χρ. Θεοδωρόπουλος πρότεινε ακόμη και την επιλογή άλλου χώρου για τις συνεδριάσεις, όπως του αμφιθεάτρου του Πολεμικού Μουσείου. Αρνητική ήταν η αντιπολίτευση, υπογραμμίζοντας ότι “το περιφερειακό συμβούλιο δεν είναι περιφερόμενο”, με τον Γ. Πατούλη να υποχωρεί, οπότε η επόμενη συνεδρίαση θα γίνει στο αμφιθέατρο του υπουργείου Μεταφορών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL