Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.1°C20.7°C
2 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.0°C22.1°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.8°C
3 BF 32%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C21.2°C
2 BF 63%
Ενίσχυση του προγράμματος "Φιλόδημος ΙΙ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενίσχυση του προγράμματος "Φιλόδημος ΙΙ"

Συνέχεια στο πρόγραμμα “Φιλόδημος ΙΙ” με ακόμη 50 εκατ. ευρώ εξαγγέλλει ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος για τις δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες τελούν υπό προσωρινό καθεστώς αδειοδότησης. Γι’ αυτόν τον σκοπό χθες ο υπουργός Εσωτερικών \και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λ. Αυγενάκης εξήγγειλαν την έκδοση ΚΥΑ για την τελευταία παράταση διάρκειας ενός έτους της διαδικασίας για την τακτοποίηση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Η διαδικασία τακτοποίησης αφορά την έκδοση οικοδομικής άδειας ή την υπαγωγή της αθλητικής εγκατάστασης στον νόμο περί αυθαιρέτων, την έκδοση πιστοποιητικών πυρασφάλειας και τη διαμόρφωση προσβασιμότητας για ανάπηρους με ράμπες και ειδικές τουαλέτες. Όπως εξήγησαν οι κ. Θεοδωρικάκος και Αυγενάκης, αυτή η παράταση θα είναι η τελευταία και θα συνοδευτεί από ενίσχυση της χρηματοδότησης κατά 50 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για συνέχιση του προγράμματος “Φιλόδημος ΙΙ”, που είχε υπογραφεί από τον τότε υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη με προϋπολογισμό 50 εκατ. ευρώ και ολοκλήρωση της εκταμίευσης στο τέλος του 2019.

Οι δημοτικές αρχές χαρακτηρίζουν θετική την παράταση. Από την πλευρά του ο Τ. Θεοδωρικάκος τις καλεί να σπεύσουν άμεσα να τακτοποιήσουν τις εγκαταστάσεις. Ως προς το κόστος, οι αιρετοί εξηγούν πως ο μηχανισμός πυρόσβεσης για ένα μεσαίας χωρητικότητας δημοτικό γυμναστήριο μπορεί να ξεπεράσει τα 100.000 ευρώ, ενώ η διαμόρφωση ραμπών, τουαλετών και εξόδων ασφαλείας μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 300.000 ευρώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL