Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε εργολάβο οι ταφές και εκταφές στα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου

Εργολάβος θα αναλάβει το έργο των ταφών και εκταφών στα Κοιμητήρια του Δήμου Βόλου διότι ο δήμος δεν διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό να καλύψει τις ανάγκης.

Σήμερα η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την τεχνική έκθεση που κατέθεσε η αρμόδια Υπηρεσία σύμφωνα με την οποία, ο  προϋπολογισμός της ανάθεσης ανέρχεται σε 58.999,20 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, για το έτος 2019-20. Για το έτος 2019 θα διατεθεί το ποσό των 39.000 € και για το έτος 2020, το υπόλοιπο ποσό των 19.999,20 €.

Πέρα από το προσωπικό που λείπει ήδη τα κοιμητήρια λειτουργούν και τις Κυριακές αλλά και τις αργίες σύμφωνα με το νέο Κανονισμό Λειτουργίας των Κοιμητηρίων.

Σύμφωνα με την έκθεση, το εργατικό προσωπικό του αναδόχου, θα πρέπει να αποτελείται τουλάχιστον από τρεις εργάτες ταφών – εκταφών, ο αριθμός των οποίων θα τεκμηριωθεί κατά την διάρκεια των συμβατικών εργασιών και μέσα από τις βεβαιώσεις των περιφερειακών Δημοτικών και Τοπικών Ενοτήτων.

Η πληρωμή των εργασιών θα γίνεται μηνιαίως, και σύμφωνα με τις βεβαιώσεις που θα εκδίδονται από την Διεύθυνση Κοιμητηρίων και από τις Δημοτικές – Τοπικές Ενότητες, όπου θα αναγράφεται το συγκεκριμένο κοιμητήριο και η ακριβής ημερομηνία, που έλαβαν χώρα οι εργασίες.

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης ο ανάδοχος που θα αναλάβει την προμήθεια και την τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών στον Δήμο Βόλο . Πρόκειται για την εταιρεία “Ludo Playgrounds EE» που θα λάβει το ποσό των 443.061, 92 ευρώ (με ΦΠΑ).

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ανασχηματισμός και ασφαλιστικό Πινοσέτ

Για ανασχηματισμό που συζητιέται εδώ και δύο μήνες, θα περίμενε κανείς κάτι περισσότερο. Επί της ουσίας, ελάχιστα πράγματα άλλαξαν. Υπουργοί όπως ο Βρούτσης, ο Θεοχάρης και ο Αυγενάκης, που εξέθεσαν σοβαρά την κυβέρνηση, διατηρούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις