Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
Ρένα Δούρου: Θέμα Δημοκρατίας η άμεση επαναλειτουργία των σταθμών - Αρωγός η Περιφέρεια στην αποκατάσταση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρένα Δούρου: Θέμα Δημοκρατίας η άμεση επαναλειτουργία των σταθμών - Αρωγός η Περιφέρεια στην αποκατάσταση

Φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις του Κόκκινου στον Υμηττό

Η Περιφέρεια Αττικής αρωγός στην αποκατάσταση των υποδομών των σταθμών που επλήγησαν από την πυρκαγιά στον Υμηττό

 Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου δήλωσε σχετικά: “Η επικοινωνία, η ενημέρωση και η ψυχαγωγία, στις οποίες έχουν δικαίωμα όλοι οι πολίτες, δέχθηκαν βαρύ πλήγμα από τη μεγάλη πυρκαγιά στον Υμηττό. Οι φωνές των σταθμών που σίγησαν μέσα σε λίγη ώρα, πρέπει να ακουστούν ξανά όπως επιβάλλει ο πλουραλισμός του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Είναι θέμα Δημοκρατίας. Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής βρίσκεται αρωγός στην προσπάθεια αποκατάστασης των τεχνικών υποδομών των σταθμών”.

Ήδη με εντολή της Περιφερειάρχη, κλιμάκιο με υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής μετέβη στον Υμηττό στην περιοχή όπου βρίσκονται κεραίες, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών καθώς και κινητής τηλεφωνίας, οι οποίες υπέστησαν ζημιές από την πυρκαγιά της 12ης Αυγούστου 2019. Το κύριο μέλημα του κλιμακίου, αφού παρατηρήθηκαν μακροσκοπικά ζημιές, ήταν η αναζήτηση στοιχείων επικοινωνίας των ενδιαφερόμενων σταθμών και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, με τη βοήθεια των παραβρισκόμενων τεχνικών και υπεύθυνων φύλαξης των χώρων. Σκοπός είναι η ενημέρωση για τη διαδικασία καταγραφής των ζημιών και η παροχή στοιχείων επικοινωνίας με την αρμόδια υπηρεσία του Κεντρικού Τομέα Αθηνών. Ήδη έχει γίνει τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Ραδιοφωνικών Σταθμών Αττικής (ΕΙΙΡΑ), κ. Τάκη Κωστάκη, ενώ οι προσπάθειες  συνεχίζονται για την ενημέρωση και των υπολοίπων ενδιαφερομένων, ώστε να υποβληθούν τα σχετικά αιτήματα και να γίνει η καταγραφή των ζημιών, όπως προβλέπεται από την αρμόδια επιτροπή.

Για περισσότερες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των εταιρειών μπορούν να επικοινωνήσουν με τη Διεύθυνση Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας του Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής , ώστε να ενημερωθούν για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί, στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας: 213 210 1371, 213 210 1340, 213 210 1330, 213 210 1391.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL