Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συλλέκτες πετρών

Το κείμενο με τις υπογραφές Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου, που έφερε στη δημοσιότητα η "Αυγή", δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Additional measures! Πρόσθετα μέτρα, που υπόσχεται στην τρόικα ο πρωθυπουργός με τη συνεπικουρία των άλλων δύο - αυτοί φαίνεται ότι πληρώνονται αδρά για να συνεπικουρούν...

Το κείμενο με τις υπογραφές Σαμαρά, Στουρνάρα και Προβόπουλου, που έφερε στη δημοσιότητα η "Αυγή", δεν αφήνει καμιά αμφιβολία: Additional measures! Πρόσθετα μέτρα, που υπόσχεται στην τρόικα ο πρωθυπουργός με τη συνεπικουρία των άλλων δύο - αυτοί φαίνεται ότι πληρώνονται αδρά για να συνεπικουρούν, αρκεί τα συνεπικουρούμενα μέτρα, παλιά, παλιότερα, νέα ή νεότερα, να είναι εναντίον μας και υπέρ των δανειστών.

Ε, χρεμέτισε η φοράδα στ' αλώνι, θα πεις. Άλλη μια απάτη του Σαμαρά, που στα ελληνικά λέει ότι δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα και στα αγγλικά υπογράφει ακριβώς το αντίθετο. Μπράβο στην "Αυγή" που τον τσάκωσε με τα additional measures στον ώμο, επί της ουσίας όμως δεν αλλάζει τίποτε, αφού όλοι το ξέρουν ότι η ζωή μας από δω και πέρα και Κύριος οίδε για πόσα χρόνια θα είναι μια ατελείωτη σειρά από πρόσθετα μέτρα. Αν περνάει κι όσο περνάει από το χέρι του Σαμαρά και των συνεπικουρούντων, βεβαίως.

Υπάρχουν όμως κάνα δυο πραγματάκια που έχουν ενδιαφέρον στην υπόθεση. Πρώτα-πρώτα ο τρόπος που η κυβέρνηση, μπροστά στην αποκάλυψη, έσπευσε να βαφτίσει τις χήνες ψάρια. Δεν πρόκειται για πρόσθετα μέτρα, πρόκειται για διαρθρωτικά μέτρα, απολογήθηκαν επισήμως. Συνεπώς και παραδείγματος χάρη: Χειρότερο εργασιακό καθεστώς, μικρότερος κατώτερος μισθός, μεγαλύτερο μπόνους σε όσους απολύουν, μικρότερες αποζημιώσεις σε όσους απολύονται δεν πιάνονται. Structural, κύριε. Διαρθρωτικά! Και τα dogs δεμένα!

Ύστερα, αυτά τα additional εξηγούν τα άλλα additional - τα προπαγανδιστικά. Την προσπάθειά τους όλο το σαββατοκύριακο να θάψουν τις υπογεγραμμένες πομπές του Σαμαρά κάτω από τις διαδικτυακές κοτρόνες ενός υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο facebook. Όχι μόνο ο Σίμος, αλλά και κοτζάμ Παπαμιμίκος καταπιάστηκαν με την υπόθεση - ο Τσίπρας δίνει γραμμή να μαζεύουμε πέτρες! Κι αν έχει κάποια σημασία αυτό είναι γιατί αποτελεί γραμμή τους: Στριγγλίζουν όλο και πιο δυνατά για κάθε φανταστική ή πραγματική πατάτα συριζαίικη, όσο πιο βαθιά μας χώνουν στα additional measures.

Και τέλος η προθυμία τους! Μας διαβεβαιώνουν -και με τι ύφος αυτός ο Σαμαράς!- ότι διαπραγματεύονται σκληρά. Και την ίδια στιγμή δεσμεύονται κρυφίως, οικειοθελώς, εθελοντικώς και μονομερώς για νέα μέτρα. Πριν τους τα ζητήσουν! Έτσι που να σκέφτεται ο ειρηνικός νοικοκύρης: Αυτοί το πάνε φιρί-φιρί να μας κάνουν όλους συλλέκτες πετρών...

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Απολογισμός

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε μια διαδικασία διεύρυνσης που θα τον αντιστοιχίσει πολιτικά και οργανωτικά στο 31,5% που πήρε στις πρόσφατες εκλογές. Στόχος είναι να εδραιωθεί ως μια δύναμη της Αριστεράς που θα αποτελεί, ταυτόχρονα, κορμό της προοδευτικής παράταξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις