Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ανέβηκαν οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Τορόντο / "Πάρτι" στην Eldorado Gold με την προσδοκία της επικράτησης Μητσοτάκη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ανέβηκαν οι μετοχές της στο Χρηματιστήριο του Τορόντο / "Πάρτι" στην Eldorado Gold με την προσδοκία της επικράτησης Μητσοτάκη

«Πάρτι» έστησαν στα γραφεία της καναδικής Eldorado Gold, μητρικής εταιρείας της Ελληνικός Χρυσός, από την ώρα που ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την προκήρυξη εθνικών εκλογών το συντομότερο δυνατό μετά τη νίκη της Ν.Δ. στις ευρωκάλπες.

Μάλιστα, οι μετοχές της καναδικής εταιρείας το βράδυ της Δευτέρας έκαναν ένα εντυπωσιακό ράλι ανόδου στο Χρηματιστήριο του Τορόντο και αναλυτές στο Reuters σχολίαζαν ότι οι επενδυτές εκτιμούν πως οι πρόωρες εθνικές κάλπες θα οδηγήσουν σε μια πιο φιλική προς τις επιχειρήσεις κυβέρνηση, κάτι που με τη σειρά του θα βοηθήσει τη μεταλλευτική εταιρεία να λύσει τα προβλήματα αδειών που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια.

Το διεθνές πρακτορείο σημείωνε μάλιστα ότι η μετοχή της Eldorado Gold ενδοσυνεδριακά κατέγραψε άνοδο έως και 14,6%, την ώρα που μάλιστα που ο δείκτης των ομίλων εξόρυξης χρυσού S&P Global Gold Index κατέγραψε ελαφρά πτώση της τάξης του 0,3%. Αυτό, όπως εξηγούσε, συνέβη διότι οι δραστηριότητες της καναδικής εταιρείας στη χώρα μας καλύπτουν το 42% της λειτουργικής καθαρής αξίας ενεργητικού της Eldorado.

«Μια πολιτική αλλαγή προς ένα πιο φιλικό στις επιχειρήσεις περιβάλλον θα έχει πιθανόν θετικές συνέπειες για τις προοπτικές της εταιρείας στη χώρα» ανέφερε σε σημείωμά του αναλυτής της εταιρείας Desjardins, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της Eldorado Τζορτζ Ρέιμοντ Μπερνς είχε δηλώσει τον Φεβρουάριο ότι η εταιρεία «είναι πολύ αισιόδοξη ότι η εκλογική διαδικασία μπορεί να επιφέρει σημαντική αλλαγή κλίματος».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL