Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Έλληνες επιχειρηματίες από Β. Μακεδονία: Ευκαιρία της Ελλάδας για πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έλληνες επιχειρηματίες από Β. Μακεδονία: Ευκαιρία της Ελλάδας για πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια (Video)

Τη στιγμή που Ν.Δ. και ΚΙΝΑΛ επιχειρούν να υποβαθμίσουν την ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στην Βόρεια Μακεδονία, οι επιχειρηματίες που συνόδευσαν τον πρωθυπουργό υπογραμμίζουν τη σημασία της για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και τη συνεργασία των δύο χωρών.

Για πολύ μεγάλες οι ευκαιρίες όχι μόνο για την τοπική οικονομία, καθώς η Ελλάδα με μία βάση στη Βόρεια Μακεδονία θα μπορεί να έχει μία ευρύτερη επιρροή στις γειτονικές χώρες έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

https://www.youtube.com/embed/-3ye5hus8-s

«Μας δίνεται μία ευκαιρία ως χώρα να παίξουμε έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια» σημείωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ1. Όπως είπε, οι μεγαλύτεροι επενδυτές στη Βόρεια Μακεδονία είναι Έλληνες, με επενδύσεις που ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ και 330 επιχειρήσεις που απασχολούν 25.000 εργαζόμενους. Ο Κ. Μίχαλος επισήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό που η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού συνοδεύεται από μία πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή «ώστε να δώσουμε σάρκα και οστά στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Αναγνώρισε ότι στην πορεία θα παρουσιαστούν δυσκολίες και ευτράπελα και υπογράμμισε ότι «όλοι μαζί πρέπει να συνδράμουμε στην ανάπτυξη αυτής της επιχειρηματικής και οικονομικής σχέσης». Παράλληλα, εκτίμησε ότι τα εμπορικά σήμα αποτελούν ένα θέμα, ωστόσο, όπως είπε, όσες ελληνικές επιχειρήσεις έχουν κατοχυρώσει το σήμα τους δε διαθέτουν κανένα κίνδυνο. «Τα μικροπροβλήματα που θα παρουσιαστούν στο επόμενο διάστημα θα επιλυθούν» κατέληξε.

Από την πλευρά του πρόεδρος του « Μυτιληναίος ΑΕ», Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε ότι στόχος του ομίλου είναι να επαναφέρει τη μεγάλη παράδοση στα Βαλκάνια, ενώ διαπιστώνει θετικό κλίμα προς τους Έλληνες επενδυτές.

https://www.youtube.com/embed/asXGK-fgKz0

«Υπάρχει πολύ καλύτερο κλίμα από τη μεριά της κυβέρνησης της Β. Μακεδονίας, αλλά και του πληθυσμού» ανέφερε και συμπλήρωσε ότι θέλουν να πάρουν το know how σε πράγματα και πρότζεκτ, καθώς δε ξέρουν πώς να τα κάνουν επειδή δεν έχουν γίνει εδώ και 25 χρόνια. Σε κάθε περίπτωση εκτίμησε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και για μικρότερες αλλά και για μεγαλύτερες επιχειρήσεις.

Στις ευκαιρίες για ευρύτερες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν για ελληνικές επιχειρήσεις αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Alumil Γιώργος Μυλωνάς.

Σύμφωνα με τον Γ. Μυλωνά, η καλή συνεργασία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας μπορεί να απελευθερώσει και εταιρείες από το εξωτερικό οι οποίες βλέπουν μία «ανοιχτή Ελλάδα. Δεν είναι μόνον Ελλάδα- Σκόπια. Και η χώρα θα αναπτυχθεί και θα είναι ευκαιρία για συνεργασίες πολύ μεγαλύτερες από τις δύο χώρες» υπογράμμισε.

Συντάκτης: avgi.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL