Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αυξημένες κατά 23,6% οι αφίξεις τον Δεκέμβριο στα ελληνικά αεροδρόμια

Διψήφια ποσοστά ανόδου σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη - Ηράκλειο

Ενθαρρυντικά είναι τα επίσημα στοιχεία τα οποία σχετίζονται με τον γενικότερο στόχο για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην χώρα μας, καθώς για το 2018 αποδεικνύονται ικανοποιητικά. Στην εκτίμηση αυτή συντείνουν και τα δημοσιευμένα στοιχεία της ΥΠΑ - Fraport αναφορικά με τις αφίξεις οι οποίες καταγράφονται στα κύρια αεροδρόμια της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις ταξιδιωτών ανήλθαν κατά τον Δεκέμβριο του 2018 στις 418.552, δηλαδή περίπου 80.000 περισσότερες σε σύγκριση με τις 338.515 τον αντίστοιχο μήνα του 2017, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 23,6%.

Εντυπωσιακά είναι τα ποσοστά των αυξήσεων που κατεγράφησαν για την πορεία των αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια. Στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης οι διεθνείς αφίξεις ταξιδιωτών ανήλθαν στις 130.277 σημειώνοντας άνοδο 43% σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2017. Στο αεροδρόμιο της Αθήνας οι αφίξεις σημείωσαν άνοδο σε ποσοστό 20,6% φτάνοντας τις 279.785, ενώ με διψήφιο ποσοστό ανόδου κινήθηκαν και στο αεροδρόμιο Ηρακλείου σημειώνοντας άνοδο κατά 26,7%.

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι το 2018 αποτέλεσε την καλύτερη χρονιά σε επιδόσεις στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού, με τις διεθνείς αφίξεις να αγγίζουν το ύψος ρεκόρ των 33 εκατομμυρίων -συμπεριλαμβανομένων και των αφίξεων μέσω κρουαζιερόπλοιων- και τα έσοδα να καταγράφουν νέο ιστορικό ρεκόρ ανερχόμενα στα 16 δισ. ευρώ.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αργότερα, δεν μας πειράζει...

Ύστερα από όλη αυτή τη φασαρία με το μετρό Θεσσαλονίκης, παρουσιάστηκε και μία έρευνα που δείχνει ότι το 51% των κατοίκων της πόλης είναι υπέρ της απόσπασης των αρχαίων και μόλις το 38% είναι υπέρ της παραμονής τους στον χώρο.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο