Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της Cyta Hellas στη Vodafone
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπεγράφη η συμφωνία πώλησης της Cyta Hellas στη Vodafone

Υπεγράφη μεταξύ των μερών η σχετική συμφωνία πώλησης του συνόλου των μετοχών της Cyta Hellas Telecommunications SA στον προτιμώμενο προσφοροδότη (Preferred Bidder) Vodafone-Panafon Hellenic Telecommunications SA, «σε συνέχεια της πολυδιάστατης διαδικασίας του διεθνούς διαγωνισμού διερεύνησης επενδυτικού ενδιαφέροντος για τη Cyta Hellas, η οποία ήταν σε εξέλιξη τους τελευταίους μήνες», όπως γνωστοποίησε η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (Cyta).

Το ποσό της συμφωνίας ανέρχεται στα 118,1 εκατ. ευρώ και η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψης των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες Αρχές στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «κυρίαρχο μέλημα του Διοικητικού Συμβουλίου της Cyta, σε στενή συνεργασία με έγκυρους συμβουλευτικούς οίκους διεθνούς εμβέλειας, ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας, της ακεραιότητας, της αντικειμενικότητας και της αξιοπιστίας της διαδικασίας. Στο μεταβατικό στάδιο και μέχρι την ολοκλήρωση της συμφωνίας και τη λειτουργική της εφαρμογή, λαμβάνονται οι απαραίτητες πρόνοιες, με γνώμονα τη διατήρηση της ομαλής λειτουργίας της Cyta Hellas και τη συνέχιση παροχής υψηλού επιπέδου υποστήριξης στους πελάτες της».

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος για τη συναλλαγή ενήργησε η PricewaterhouseCoopers Business Solutions SA (Ελλάδα) και ως νομικοί σύμβουλοι για τη συναλλαγή ενήργησαν οι Μπερνίτσας Δικηγορική Εταιρεία (Ελλάδα) και Γεωργιάδης & Πελίδης LLC (Κύπρος).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL